Kako zabaviti djecu u restoranu

Prije svega, pred polazak iz kuće naoružajte se onim što mislite da će držati pažnju vašem djetetu
101 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2012. 16:58h

Čekanje na hranu u restoranu je prilično dosadno i odraslima, pa onda zamislite koliko je teško dječici da sjede mirni i sačekaju svoj obrok. Zbog toga mnogi roditelji izbjegavaju da djecu vode sa sobom u restorane ili im se ručak u restoranu svede na brzinski obrok i jurenje za djecom između stolova.

Evo nekoliko savjeta kako da pomognete djeci da pobijede dosadu dok čekaju hranu.

Prije svega, pred polazak iz kuće naoružajte se onim što mislite da će držati pažnju vašem djetetu. Na primjer, ako voli bojenje, ponesite novu bojanku i bojice, ako voli stikere, novu knjižicu sa stikerima za lijepljenje.

Bojanka i knjiga sa stikerima ne moraju biti nove, već ih čuvajte isključivo za specijalne prilike, kao što su posjete restoranu, pa će uvijek biti zanimljive.

Ne zaboravite i slikovnice ili stripove i časopise za veću djecu koje možete uvijek nositi sa sobom u torbi. Često ih je prije polaska dovoljno podsjetiti da ponesu svoju omiljenu igračku sa sobom.

Uvijek sa sobom imajte i par praznih listova papira.

Dječacima možete ponijeti nekoliko malih automobila, ako vole dinosauruse, na primjer, nekoliko malih dinosaurusa. Na parčetu papira na brzinu iscrtajte ulicu ili pejzaž iz doba Jure i eto zabave od minimum petnaest minuta.

Djevojčice uglavnom vole papirne lutkice za oblačenje. Imajte u torbi jednu lutkicu i njenu odjeću, koju možete pronaći na internetu, ištampati, isjeći i imati uvijek spremne u jednoj koverti u torbi.

Isto tako, možete se na kratko poigrati priborom za jelo. Ukrstite četiri noža, ili viljuške u oblik kvadrata, neka to bude polje za igru iks oks. Vrećice šećera možete koristiti umjesto simbola, iks neka bude bijeli šećer, a oks smeđi šećer.

Iskoristite i jelovnik: igrajte se igre pogađanja od kojih sastojaka se sastoji koje jelo.

Istresite sitninu iz novčanika na parče papira, pa olovkom iscrtavajte predmete oko njih. Na primjer, neka dva novčića budu točkovi, a mališani neka dovrše sliku automobila oko njih.

Uz malo kreativnosti i maštovitosti imaćete bar toliko vremena da na miru završite obrok.

Blog “Mame ne rade na repeat”

Bonus video: