Pripremite tijelo za veći fizički napor

Predlažemo vježbe koje na najbolji mogući način jačaju ramena, zatežu bokove i stomak
93 pregleda 0 komentar(a)
joga, istezanje, Foto: Shutterstock
joga, istezanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.06.2018. 14:14h

Da biste ojačali tijelo i bili spremniji za veće fizičke napore, prvo bi trebalo da aktivirate glavne mišićne grupe - rameni pojas, bokove i stomak. Jačajući ove djelove tijela povećaćete potencijal za bilo koju drugu fizičku aktivnost.

S obzirom na to da u ovo doba godine više vremena provodite napolju, moći ćete spremnije da prihvatite izazov vožnje bicikla, džogiranja u prirodi, vježbanja na svježem jutarnjem vazduhu, a smanjiće se mogućnost povređivanja.

Predlažemo vježbe koje na najbolji mogući način jačaju ramena, zatežu bokove i stomak.

Podizanje kukova

Lezite na bok, tako da je cijelo tijelo opruženo i zategnuto, oslanjajući se na podlakticu ruke. Kukove podižite od podloge tako što ćete se opirati o podlogu. Radi pravilnog izvođenja vježbe važno je da ne pomjerate kukove ni naprijed ni nazad. Ponovite od 10 do 20 puta na jednom, a zatim na drugom boku. Uradite po tri serije.

Sklekovi

Tijelo je u položaju skleka, zategnuto i oslonjeno na opruženim rukama. Noge bi trebalo da su u širini kukova. Spuštajte se licem ka podlozi, ali tako da se ne pravi krivina na leđima. Ponovite od 10 do 20 puta u tri serije.

Trbušnjaci

Lezite na leđa sa savijenim nogama koje su raširene tako da prate širinu kukova. Podižite leđa od podloge - samo lopatice, uz istovremeno podizanje ruku iznad grudi. U podignutom položaju zadržite se tri sekunde. Ova vježba jača i oblikuje mišiće trbušnog zida. Izvodi se od 10 do 20 ponavljanja sa pauzama u tri serije, prenose Novosti.

Bonus video: