Najjeftinije destinacije u Evropi za putovanje

Baš kao i Prag, i Dablin obiluje besplatnim atrakcijama kao što su Nacionalni muzej Irske, Nacionalni botanički vrtovi i Irski muzej moderne umjetnosti
291 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2012. 08:44h

Prag

Uprkos popularnosti, više od hiljadu godina stari Prag je jedna od najjeftinijih destinacija u Evropi. Takođe, američki portal TripAdvisor uvrstio ga je među 20 najjeftinijh gradova svijeta.

Osim toga, grad je bogat različitim znamenitostima i aktivnostima koje su u potpunosti besplatne poput cvjetne pijace Havelska, Karlovog mosta i dvorca Visehard koji se izdiže iznad grada.

Dablin

U Dablinu je lako pronaći jeftini hotel, a cijena dvodnevnog boravka koji uključuje smještaj i doručak za dvoje iznosi oko 200 eura.

Baš kao i Prag, i Dablin obiluje besplatnim atrakcijama kao što su Nacionalni muzej Irske, Nacionalni botanički vrtovi i Irski muzej moderne umjetnosti.

Varšava

Za sve koji traže luksuzni smještaj za malo novca, Varšava je pravo mjesto. Tamo i najluksuzniji hoteli imaju najniže cijene na svijetu, a noćenje u hotelu sa pet zvjezdica košta oko 100 eura.

Cijena noćenja u prosječnom hotelu kao što je Polonia Palace hotel koji je Drugi svjetski rat preživio netaknut, iznosi oko 50 eura.

Rim

Iako je jedna od najposjećenijih destinacija na svijetu, Rim je za razliku od Pariza i Londona, prilično jeftin. Cijena noćenja iznosi oko 100 eura, što ga čini jeftinijim od drugih destinacija širom Italije.

S obzirom na to da je Rim veliko saobraćajno središte, karte za avion jeftinije su od onih za Veneciju, Firencu i Napulj.

Lisabon

Portugal je puno jeftinija destinacija od susjedne Španije. Cijena noćenje iznosi oko 80 eura.

Osim jeftinog smještaja ulaz u istorijski muzej Museu Nacional de Arkueologia and the Tore de Belem je nedjeljom besplatan.

Budimpešta

Najjeftinija destinacija prema TripAdvisor je Budimpšeta u kojoj će vas noćenje u hotelu sa četiri zvjezdice, večera, koktel i flaša vina i vožnja taksijem koštati oko 150 eura.

Najniža cijena noćenja je u hotelu Palazo Zichi, a iznosi 40 eura.

Berlin

Središte njemačkog društvenog i kulturnog života, Berlin među najjeftinijim je svjetskim destinacijama u kojima i luksuzni hoteli nude povoljne cijene.

Brisel

Poput Berlina i Varšave, cijena smještaja u luksuznim hotelima među najnižima je u Evropi.

Beč

Beč je prilično skup, ali turističke agencije nude obilazak u paketu s Budimpeštom i Pragom.

Galerija

Bonus video: