Snovi su odraz stvarnosti

Iskustva kroz koja prolazimo kasnije u životu velikim su dijelom određena tim početnim iskustvima i programi usvojeni u najranijem djetinjstvu kroz veći dio kasnijih iskustava još više jačaju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2012. 19:00h

Imali ste naporan dan? Od konflikta na poslu cijeli dan se nijeste mogli umiriti, a kada ste došli kući, dočekao vas je zakašnjeli račun za plin na koji nijeste računali, a ionako ste jedva posložili finansijsku računicu za ovaj mjesec.

Kasnije, kada ste otišli u krevet nijeste mogli da zaspete duboko u noć, jer ste cijelo vrijeme razmišljali o događajima toga dana i odakle ćete platiti dodatne obveze. Jeste li bili jako iznenađeni kada ste se probudili loše raspoloženi, i kada ste taj dan dobili kaznu za pogrešno parkiranje? Našim životom – onime što nam se događa i realnostima kakve privlačimo upravlja naša podsvijest, a najveći dio naše podsvijesti programiran je još u djetinjstvu.

Stanje uma iz kojega smo tada djelovali karakterisala je usporenost moždanih talasa, a to je stanje u kojem je um prijemčiv za spoljašnje nadražaje, pa se zavisno od njih podsvijest programira za određene realnosti. Iskustva kroz koja prolazimo kasnije u životu velikim su dijelom određena tim početnim iskustvima i programi usvojeni u najranijem djetinjstvu kroz veći dio kasnijih iskustava još više jačaju. Pa iako naša početna iskustva predodređuju puno toga u našem životu, činjenica je da se programiranje uma događa stalno.

Najdublje programiranje događa se u stanju najviše usporenosti moždanih talasa, a to je stanje u kojem se nalazimo tokom sna.

Onim što unosimo u san - ono o čemu razmišljamo neposredno prije nego što zaspemo utiskuje se u najdublje slojeve naše podsvijesti, i na taj način direktno određuje što će nam se događati. Većina ljudi neposredno prije nego zaspu pravi reviziju dnevnih događanja, razmišlja o svojim obavezama, problemima, onime što ih je tokom dana uznemirilo.

Međutim, na taj način svoj um programiraju za upravo takvu realnost, pa im se problemi i događaju.

Obratite pažnju što vam se događa kada neposredno prije sna razmišljate o neugodnim stvarima. Sigurno nakon toga nemate lijepe snove. Ujutro se budite umorni i loše raspoloženi. Iz takvoga stanja ulazite u interakciju s ljudima, pa privlačite realnosti koje su u skladu s vašim stanjem.

Stoga, da biste izbjegli negativno programiranje uma, te svoj um reprogramirali na način da on radi za vas, izbjegavajte da prije spavanja razmišljate o problemima, izbjegavajte sukobe ili druge neugodne situacije, gledanje nasilnih ili drugih teških sadržaja na televiziji, jer sve to unosite u san, i svime time utičete na svoju realnost.

Umjesto toga, unesite u svoj um konstruktivne sugestije, u formi kao da se takva realnost upravo sada i događa. Idući dan sigurno ćete se osjećati bolje. Vaša percepcija realnosti biće konstruktivna, pa ćete donositi puno kvalitetnije odluke, preduzimati kvalitetnije akcije, koje će rezultirati konstruktivnim ishodima. I možda će vas tada umjesto zakašnjelog računa za plin iznenaditi nova poslovna prilika ili dobitak na lotu.

www.hortusmentis.com

Bonus video: