Ime - temelj identiteta

No s druge strane, ime nas je odredilo i na taj način da smo zahvaljujući njemu počeli da privlačimo okolnosti.
164 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2012. 18:34h

Ares - prijatelj mog prijatelja bavi se borilačkim sportovima, trči maraton i praktikuje triatlon. Jedan moj prepotentni poznanik skriva se pod pseudonimom Dorijan Grej, dok je na primjer Buda, veliki duhovni učitelj - naprosto budan.

Čini se da svako nosi ime koje odgovara njegovoj ili njenoj posebnosti, pa iako iza svog imena možda nijesmo uvijek u stanju da vidimo jasnu priču kao u navedenim primjerima, činjenica je da svako ime vibrira pod određenom frekvencijom, te samim tim odražava određene - pozitivne ili nešto manje pozitivne kvalitete, nosi odgovarajuće značenje, ali i privlači određena iskustva.

Izbor našeg imena nije slučajan, te je velikim dijelom rezultat više inteligencije koja je djelovala kroz naše roditelje u trenutku kada su nam dali ime.

No s druge strane, ime nas je odredilo i na taj način da smo zahvaljujući njemu počeli da privlačimo okolnosti, događaje i realnosti usklađene s njegovom vibracijom, pa se i sami, pod uticajem značenja koje mu je dodijeljeno (mitološki, istorijskim događajem, književnim djelom ili nekako drugačije) počeli ponašati na određeni način.

Šta mislite kakve ćete događaje privlačiti u život, ali i kakvo ponašanje manifestovati ukoliko se na primjer zovete Viktor, Miro ili Srđan? Ili Tereza, Terezija ili Slobodanka?

Osim šire – društvene uslovljenosti, u tradicionalnim porodicama često se događa da djeca dobiju ime po nekome od predaka – baki ili djedu, ili po sopstvenim roditeljima.

U takvim situacijama, na energetskom nivou dijete automatski preuzima iskustva, životne obrasce i sudbinu osobe čije je ime naslijedilo, pa mu je od samog početka puno teže da razvija individualnost, da gradi vlastiti život, nezavisan od osobe čije ime nosi, a ponekad se stalnim dodjeljivanjem istih imena generacijama prenose isti životni obrasci unutar porodice.

Osobe koje dobiju imena svojih predaka stavljene su u vrlo zahtjevnu poziciju da nadvladaju (najčešće velika) ograničenja koja su preuzeli rođenjem i naslijedili od predaka, pa ako to svojom svjesnošću kroz život uspiju da urade, oslobađaju ogromnu energiju i ogromne potencijale u sebi, pa svojim napretkom pomažu cijeloj porodici da se pomakne u nivo svjesnosti i ostvari kvalitetniji život.

Frekvencija vašeg imena određivaće vas sve dok je ne nadvladate.

Uobičajeni rad na sebi - nadvladavanje trauma kroz koje ste prošli, energetski rad, ali i druge tehnike podizanja svjesnosti pomoći će vam da prevaziđete i ograničenja vlastitog imena. Međutim, i onda kada vaše ime vibrira pozitivno - ako ste uz pomoć imena izgradili kvalitetnu posebnost, pa vam ono pomaže u privlačenju konstruktivnih okolnosti, rad na sebi pomoći će vam da još više osvijestite prednosti svoga imena i da ih razvijete do punih potencijala.

www.hortusmentis.com

Bonus video: