Marijana Kadić-Bojanić: Volim nove izazove

Kadić-Bojanić novinarsku karijeru započela je 1999. god. u nedjeljniku Monitor, a od 2008. radi u TV Vijesti.
624 pregleda 1 komentar(a)
marijana bojanic, Foto: Aleksandar Jaredić
marijana bojanic, Foto: Aleksandar Jaredić
Ažurirano: 29.05.2012. 16:58h

Nakon više od decenije bavljenja isključivo novinarskim, a kasnije uređivačkim poslovima Marijana Kadić-Bojanić nedavno je imenovana za pomoćnicu direktora TV Vijesti.

“Nije to došlo preko noći”, kaže Marijana povodom poslovne prekretnice.Već neko vrijeme je u toj televiziji, priča, radeći kao urednica dijela programa, radila i na nekoliko projekata čime je postepeno širila svoju sferu interesovanja, znanja i vještina.

Iako joj nije bilo baš lako da se se odluči na promjenu, razmišljala je o tome da je savladala i utvrdila pisanje novinskih tekstova, vođenje i uređivanje različitih formi tv emisija i da je možda vrijeme da polako pređe u neko drugo, po malo, nepoznato polje.

“I mislim da nisam pogriješila”, navodi ona. Sadašnja pozicija joj, kako kaže, pruža mogućnost da se medijima bavi iz jednog, malo drugačijeg ugla, od onog na koji je navikla.

“Istovremeno, nijesam se odrekla novinarstva, što mi je jako važno. I dalje se bavim uređivanjem istraživačkih, dokumentarnih emisija i kratkih dokumentarnih filmova”, kaže Marijana.

Ističe da poslove ne dijeli na teže i lakše, već na one koje voli i želi da radi i na one koje ne voli. Napominje da takve nikada ne prihvata i pored izuzetnih finansijskih ponuda koje je povremeno imala. “Za mene ne postoji radno vrijeme, isključen telefon, ugašen kompjuter, odbijanje da nekome pomognem. Uvijek sam online i biću, sve dok meni odgovara takav način života i dok me ispunjava komunikacija sa ljudima iz različitih životnih sfera”, kaže Marijana.

Na pitanje da li novu funkciju shvata kao satisfakciju za sve godine rada, ili kao novi izazov, nova dokazivanja, Marijana odgovara “i jedno i drugo”. Ističe da voli nove izazove i da se trudi da stalno uči nešto novo, da se oproba u nekim novim poslovima, krenem u nepoznato.

Inače, Kadić-Bojanić novinarsku karijeru započela je 1999. god. u nedjeljniku Monitor, a od 2008. radi u TV Vijesti.

“Sam prelazak iz nedjeljne novine u kojoj je jedan ritam i način rada u televiziju gdje je brži tempo, bio je izazov”, kaže Marijana. Takođe, navodi da je mogućnost da se oproba u različitim formama tv novinarstva bila satisfakcija, ali i novi izazov.

“Pa tako shvatam i najnovije rado mjesto”, ističe Marijana. Ne robuje formama, ne radi samo ono što joj je “u opisu radnog mjesta”, već sama širi djelokrug svog rada i interesovanja.

“Mislim da je to dobro i za mene, ali i za kuću u kojoj radim”, navodi Marijana.

Nije jednostavno sve uklopiti

Marijana navodi da nije uvijek jednostavno sve uklopiti sa vrlo aktivnim porodičnim životom, vremenom koje posvećuje sinovima Davidu i Nikši, bebi koja će im se vrlo brzo pridružiti, suprugu, majci, prijateljicama i prijateljima, hobijima, kuvanju koje joj je najmilija antistres terapija, putovanjima na koja rado idu. “Moj raspored je uvijek krcat i iako je prilično naporno stići baš sve, sama sam izabrala ovakav način života i sama tražim nove izazove”, kaže Marijana.

Bonus video: