Ovo vas može usrećiti

Osobe koje imaju ljubimca spadaju u srećnije ljude od prosjeka. Pas, mačka ili neki drugi kućni ljubimac pomoći će vam da postanete srećnija osoba.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 16:57h

Naučnici su otkrili mnogobrojne faktore koji utječu na sreću, od gena do ličnog pristupa životu, ali ispod navodimo one koji su se našli na vrhu činioca, a na koje možete uticati.

Uživajte u umjetnosti

Osobe koje uživaju u umjetnosti i drugim kulturnim aktivnostima obično su zdravije i srećnije. Za muškarce su takođe fizičke aktivnosti, boravak na otvorenom i volontiranje, kao i sportski događaji činioci sreće.

Nabavite ljubimca

Osobe koje imaju ljubimca spadaju u srećnije ljude od prosjeka. Pas, mačka ili neki drugi kućni ljubimac pomoći će vam da postanete srećnija osoba.

Budite zahvalni

Moć pozitivnog razmišljanja za neke je ljude besmislica, ali prema naučnicima osobe koje imaju naviku prisjećati se ili zapisivati srećne trenutke u životu značajno su srećniji i zadovoljniji životom, piše Cover magazin.

Njegujte altruizam

Istraživanje sprovedeno 2008. otkrilo je kako su srećnije osobe koje potroše novac na druge nego na sebe. I ne samo to, osobe koje volontiraju, pokazalo je istraživanje sprovedeno 2011. imaju i sretnije brakove od prosjeka.

Budite nostalgični

Gledajte na prošlost kroz ružičaste naočare. Pamtite samo srećne trenutke, a one druge ostavite u prošlosti. Prisjećanje srećnih trenutaka iz prošlosti čini vašu sadašnjost srećnijom.

Vodite ljubav

Zadovoljstvo seksualnim životom usko je povezano sa srećnim životom.

Nemojte se previše truditi

Studija sprovedena u maju 2011. otkrila je jedan paradoks, kako osobe koje se previše trude budu srećne zapravo su manje srećne od osoba koje o sreći manje razmišljaju. Neka vam stvari iznad postanu navika, a ne napor oko kojeg se svakodnevno morate naprezati.

Bonus video: