STRUČNJACI UTVRDILI

Jedna kašičica ovog začina topi salo nevjerovatnom brzinom

U studiji je učestvovalo 80 gojaznih žena koje su držale dijetu. Žene koje su svakog dana a pile 3 grama kumina u prahu sa jogurtom uspjele su da smršaju 3 kg više u odnosu na žene koje nisu koristile kumin
182 pregleda 4 komentar(a)
Kumin, Foto: Shutterstock
Kumin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.05.2018. 18:14h

Naučnici su pronašli da konzumiranjem začina pod nazivom kumin možete da ubrzate topljenje masnih naslaga, a može se koristiti u formi praha ili sjemena.

Dodavanje ovog začina u svoju ishranu možete skinuti višak kilograma, otkrili su naučnici, a prenosi britanski Ekspres.

Uticaj praha kumina na kompoziciju tijela i profil lipida kod žena sa prekomjernom kilažom, utvrdio je da začin, često koji se dodaje kariju, pomaže ženama da skinu kilograme.

Kod žena obimi tijela su bili manji, bile su teže, i imale su manji BMI nakon što su jele tri grama kumina dva puta na dan, tokom tri mjeseca.

U studiji je učestvovalo 80 gojaznih žena koje su držale dijetu. Žene koje su svakog dana a pile 3 grama kumina u prahu sa jogurtom uspjele su da smršaju 3 kg više u odnosu na žene koje nisu koristile kumin.

Kako da koristite kumin?

Osim što ga možete potapati u vodu ili jogurt, kumina u prahu možetete da dodate u svoj omiljeni recept s pečenim povrćem, ali i u omiljeni sendvič i sos.