Kako izaći na kraj sa kablovima oko stola? Evo rješenja...

Nerijetko su na stolu i po tri kabla, ako još neko ima priključak za internet, štampač, zvučnike, svakodnevno je u nedoumici koji je za šta
195 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2012. 18:17h

Bilo da ste na poslu ili u svojoj maloj “kućnoj kancelariji” često se dešava saplitanje o veliki broj kablova.

Na jednom radnom stolu minimalno životare tri kabla, ako još neko ima priključak za internet, štampač, zvučnike, svakodnevno je u nedoumici koja boja ide u koji utikač, ulaz.

Kako učiniti taj prostor što jednostavnijim za svakodnevni rad?

Jedan od načina je korišćenje štipaljke za papir. Može se naći u svakoj knjižari ili prodavnici kancelarijskog materijala.

Ukoliko poželite da ta vaša dekoracija, pored svoje svrhe, plijeni pažnju, štipaljke se mogu naći i u raznim bojama.

1. Da biste štipaljke za papir koristili kao sredstvo za organizovanje kablova, treba da ga rastavite iz originalne postave.

Odvojite metalne djelove, tj. izvadite ih iz držača. Takozvane noge držača, trouglove, uhvatite sa vašom nedominantnom rukom (slabijom, koju rjeđe koristite), a jačom povucite u isti tren dva metalna dijela. Ponovite postupak sa drugom stranom.

2. Sada treba da izdvojene metalne djelove iz štipaljke iskoristite za držanje kablova. Uzmite 3 do 4 kabla, ili koliko ste naumili za jednu štipaljku i provucite kablove kroz oba vrha metalnog dijela.

3. Naredni korak jeste vraćanje u krug. Sada se treba iznova vratiti baza u obliku trougla na metalne djelove. Ponovite postupak kada ste skidali, samo što sada vraćate na staro mjesto. Obratite pažnju da otvoreni dio baze treba da bude podalje od žica i kablova, tačnije da je okrenuta na suprotnu stranu.

4. Sada je jasno zašto ste okrenuli trougao podalje od žica. Namjera je, kako bi što urednije i organizovanije žice izgledale, da za sto prikačite štipaljku. To ćete učiniti ako otvorite štipaljku, uhvatite kraj stola i jače udarite kako bi se što duže zadržalo na svom mjestu. Učinili ste! Kablovi su skupljeni na jednom izvoru i odatle će vam biti mnogo jednostavnije i lakše da upravljate njima.

Pored te organizovanosti, vaš radni prostor biće mnogo uredniji i praktičniji za upotrebu i snalaženje u hitnim situacijama. Takođe, ako imate djecu, ona više neće moći da jednim potezom unište sve dotoke energije do vaših uređaja.

www.kakonapraviti.net

Bonus video: