Evo kako da pobijedite potištenost

Što više se krećite u društvu. Najbolje bi bilo spojiti, ukoliko je moguće, fizičku aktivnost s druženjem. Bavite se nekim društvenim sportom, upišite grupne tečajeve aktivnosti u kojoj se niste okušali.
524 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2012. 13:51h

Potištenost se može javiti bez ikakvog objektivnog razloga. Tada je i vraćanje optimizma najteže jer ne znamo konkretno u kojem smjeru bi trebalo djelovati. Sumnjate li na depresiju, u svakom slučaju trebali bi se obratiti ljekaru, ali kod privremene potištenosti ili istovremeno s ljekarskim tretmanom mogli biste koristiti sljedeće tehnike, koje bi vam mogle pomoći

1.Vježbanje

Nije samo važna kod liječenja depresivnog raspoloženja, ona će i smanjiti mogućnost nastanka simptoma depresije.

2. Psihička aktivnost

Važno je baviti se aktivnostima koje zaokupljaju mozak. Može se raditi o šahu, kartanju, čitanju, učenju, ali i najobičnijem rješavanju ukrštenih riječi.

3. Podrška prijatelja

Što više se krećite u društvu. Najbolje bi bilo spojiti, ukoliko je moguće, fizičku aktivnost s druženjem. Bavite se nekim sportom, upišite grupne tečajeve, aktivnosti u kojoj se niste okušali.

4. Plešite

Može se raditi o tečaju klasičnog, društvenog ili o običnom plesu u disku prilikom večernjeg izlaska, sve to dobro djeluje, piše Cover magazin.

5. Dobar san

Potrudite se da dobro spavate.

6. Priroda

Što više boravite u prirodi ili na otvorenom, a ukoliko to nije moguće osvijetlite i redovno prozračujte svoje prostorije

7. Meditacija

Svaka vrsta opuštanja ili autogenog treninga je više nego dobrodošla

8. Selfhelp literatura

Dobro je čitati knjige koje će vam pomoći izgraditi samopouzdanje, hrabrost, pronaći smisao u životu i sl. prema sopstvenom izboru.

Bonus video: