LIČNA KARTA LJEPOTE: NINA PETKOVIĆ

Muzika je najbolji preparat za ljepotu

2 komentar(a)
Nina Petković (Novine)
Nina Petković (Novine)
Ažurirano: 30.01.2019. 23:56h

Ljepota je u svijetu postala obavezujuća oprema, nešto što mjerimo i vidimo. Po mom mišljenju ljepota je zadovoljstvo i sreća - kada sretnete zadovoljnog i sretnog čovjeka, on prosto zrači. Takođe, kretivan čovjek nosi ljepotu. A tu ljepotu vam ne može oduzeti ni godine ni nedostatak šminke, kazala je pjevačica Nina Petković odgovarajući na pitanje šta je ljepota.

Koliko je važan spoljašnji izgled?

Može biti da je važan, a vjerovatnije je da se prvi odgovor može primjeniti i na ovo pitanje. Ljude danas karakterišu po spoljašnjem izgledu, zauzimaju stav prema dotičnom na osnovu spoljašnjeg izgleda i sve se svodi na “like” i “dislike” paterne. Poražavajuće, zar ne?

Koliko vremena dnevno odvajate za njegu i ljepotu?

Mnogo vremena odvajam na pripreme za njegu:-) To zna biti dosadna obaveza, a s obzirom na to da nastupam često, a par puta sedmično u našem predivnom hotelu “Maestral”, samim tim imam obavezu da se kvalitetno “odnjegujem” i uvijek za scenu budem u “najboljem izdanju”:)

Da li imate neki jutarnji ritual?

Umivanje hladnom vodom - dok mi se “nos ne smrzne”, a onda se probudim Zatim toniziranje lica, nanošenje seruma i na kraju nanosenje kreme sa zaštitnim faktorom.

Ono što je u nama se odražava na našem licu i tijelu. Kako održavate unutrašnju ljepotu?

Pokušavam da me “vanjski faktori” ne remete u postizanju unutrašnjeg mira, iako nije uvijek lako. Sve doživljavam jako emotivno i to treba negdje preusmjeriti - tako da je muzika/pjevanje moj najbolji preparat za unutrašnju ljepotu.

Da li vježbate i koliko?

Nastupi su za mene stalna vježba za duh i tijelo. Ne volim klasično vježbanje, osim plesa, recimo zumbe. Nastojim da sto manje vozim automobil, a sto više pješačim, kada nemam nastupe. Zimi volim bord, a free climbing je nesto što me jako privlači, ali još nisam pokušala. Nadam se da hoću uskoro.

Da li Vam to prija ili ste se natjerali? Kako ste se motivisali?

Sve ovo prija i služi da se organizam “pročisti” i ispuni pozitivnom energijom. Pjevanje takođe.

Da li imate parfem kojem ste vjerni?

Dugo je to bio parfem “Fifth Ave” Elizabeth Arden; bas sam ga dugo kontunuirano koristila, ali u posljednje vrijeme više eksperimentišem i uvijek kupim neki potpuno drugačiji od prethodnog.

Šta od preparata za njegu i ljepotu imate uvijek sa sobom?

Hm... obzirom da sam stalno u nekoj trci, naučila sam da uvijek u auto “ubacim” “neseser za svaki slucaj”:) U torbi su mi uvijek slušalice (muzika je u svako doba najbolja njega:)), a pored toga volim uz sebe imati maskaru, crni krejon i labelo.

Koji je Vaš tajni sastojak, nešto što vas uvijek izvuče?

Osmijeh me izvlaci već tridesetak godina.

Svaka žena u nedostatku vremena ima svoj trik za brzu šminku. Koji je Vaš?

Trik zvani - snađi se.:)

Koristite li domaće maske i preparate? Recept za neki koji se najbolje pokazao i koji Vam najviše prija?

O mom licu se uglavnom brine moja prijateljica Daca, tako da nemam mnogo prostora da eksperimentišem, ali ponekad napravim piling lica samo sa sodom bikarbonom (ovo ne bi smjele probati osobe sa osjetljivom kožom).

Kosa je ukras, obaveza, dosada...?

Imam i majstora koji se brine o mojoj kosi, a to je moj prijatelj i frizer Miki takođe u Budvi...i ne znam kako me trpi sve ove godine:) A kosa je svakako ukras i dar od Boga.

Kako njegujete lice?

Obavezna je njega ujutro i uveče. Nikad, ali baš nikad - ne dozvolim sebi da odem na spavanje, a da ne skinem šminku, ukoliko sam imala nastup. Obavezno je skidanje šminke prije spavanja! Nakon toga umivanje odgovarajućom pjenom za pranje/čišćenje lica, zatim toniziranje i na kraju noćna krema. Kada nemam nastup, uglavnom se ne šminkam, ili nanesem samo maskaru. Jutarnji ritual sam već opisala.

Kako biste opisali svoj stil? Da li mnogo od njega odstupate u zavisnosti od prilike ili uvijek zadržite “ono nešto”?

Stil prilagođavam prilici, kao sto sve prilagođavate trenutku u kojem se nalazite, ali uvijek to uradim na svoj način - dodam to “nešto”. Ako nastupam sa bendom, volim ležerniju garderobu u kojoj ću moći da skačem i “treniram”:), kada su svečanije prilike - oblačim se svečano...bavljenje muzikom je takvo, morate biti prilagodljivi i slični kameleonu...:)

Da li volite nakit i koji?

Volim, ali umjereno. Nakit koji odgovara mom karakteru...

Omiljeni kreator?

Dugo godina sarađujem sa našom kreatorkom Marinom Banović. Volim njene kreacije za scenu kao i one za “svaki dan”.