Pronašla kćerku poslije 77 godina

Mika je konačno vidjela svoju kćerku i posetila svoje unuke u Viskonsinu i Teksasu, a kako kaže, planira da održi vezu sa porodicom koju je nedavno pronašla.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2012. 16:41h

Minka Dinsbrov iz San Klementea u Kaliforniji, SAD, koja je kao tinejdžerka silovana, nakon čega je na nagovor svojih roditelja dala bebu na usvajanje, srela je svoju kćerku posle 77 godina. Kako prenosi AP, Minka je silovana 1928. godine kada su nju i njenu prijateljicu presrela tri muškarca.

„Nismo znale šta da radimo, nismo znale šta da kažemo. Kada smo se vratile kući nismo nikome ništa rekle“, prepričala je ona tragično sećanje na silovanje.

Minka je sa 17 godina rodila djevojčicu u luteranskoj kući za mlade trudnice i nazvala je Beti Džejn. Iako je željela da je odgaja, njeni roditelji, strogi i tradicionalni holandski emigranti su dali bebu na usvajanje.

U želji da stupi u kontakt sa kćerkom, ona je godinama pisala agenciji za usvajanje jer nije znala koja porodica je usvojila njenu Beti Džejn. Tek posle 77 godina, dobila je poziv od nepoznatog muškarca iz Alabame koji se raspitivao o njenoj prošlosti, a ispostavilo se da je taj muškarac njen unuk, jedno od šestoro djece Beti Džejn, koja je odgojena pod imenom Rut Li.

Rut je oduvijek znala da je usvojena, ali je tek sa 70 godina odlučila da potraži biološke roditelje. Jedan od njenih sinova, Brajan, pronašao je dokumente o silovanju, kao i pisma mlade Minke Dinsbrou koje se raspitivala o kćerci, a Minkin broj telefona su pronašli u telefonskom imeniku.

Nekoliko mjeseci nakon tog poziva, Minka je konačno vidjela svoju kćerku i posetila svoje unuke u Viskonsinu i Teksasu, a kako kaže, planira da održi vezu sa porodicom koju je nedavno pronašla.

Bonus video: