Kako da razbistrite misli

S vremenom ćete naučiti brže pročišćavati misli i opuštati se, na taj način ćete biti sve otvoreniji za nova iskustva, smireniju percepciju svijeta, a svakodnevno ćete, oslobođeni od jučerašnjih briga, spremnije prihvaćati nove izazove.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2011. 14:07h

Nakon što smo cijeli dan slušali najrazličitiju buku, čitali novine, čuli zanimljive priče i proživjeli dosta toga, naše misli nastavljaju razmišljati o tim situacijama i satima nakon što su se odvijale.

Čak i ako ležimo u krevetu u mraku, misli nastavljaju prerađivati dnevne doživljaje. Naravno, buka u glavi nas još više uznemiruje i postajemo sve živčaniji, a ujutro se budimo iscrpljeni. U takvom je stanju dosta teško primati nove informacije ili inspirirati se za bilo što.

Zbog toga bismo naše misli morali redovno pročišćavati i slagati kako bismo napravili mjesta za nove informacije i ideje, te podstaknuli kreativnost. Dosta često za odmor izabiremo potpuno pogrešne aktivnosti (filmovi, serije, knjige, novine ili razgovori s prijateljima), one koje nas ne opuštaju nego dodatno doprinose zbrci.

Kako biste se potpuno odmorili i razbistrili misli trebate prekinuti bilo kakvu mentalnu stimulaciju. Aktivnosti poput joge, molitve, dubokog disanja, plesa ili duže šetnje pomažu nam skrenuti pažnju na tijelo i usporiti mentalnu aktivnosti, koja tek tada ima priliku smiriti se.

Psihičko opuštanje trebalo bi vam postati svakodnevna rutina. S vremenom ćete naučiti brže pročišćavati misli i opuštati se, na taj način ćete biti sve otvoreniji za nova iskustva, smireniju percepciju svijeta, a svakodnevno ćete, oslobođeni od jučerašnjih briga, spremnije prihvatati nove izazove.

Bonus video: