Madonin stan na Menhetnu

Ovaj jednostavan apartman, odiše toplotom i udobnošću. Ispunjen djelima umjetnika u čitavom prostoru, više podsjeća na neku galeriju
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2011. 05:53h

Inspirisan glamuroznim Art Deco stilom, Christoper Ciccone, mlađi brat Madone, dizajnirao je enterijer stana u Njujorku za poznatu pop pjevačicu.

"Ono što sam najviše željela je samo da volim svoje okruženje", izjavila je Madona o svom stanu na Menhetnu, čije uređenje je povjerila svom mlađem bratu Kristoferu, a o svom izboru dizajnera je prokomentarisala: "Sa kim sam mogla da imam više zajedničkog, ako ne sa onim sa kime sam odrasla. Mi volimo iste stvari, od muzike do hrane."

Ovaj jednostavan apartman, odiše toplotom i udobnošću. Ispunjen djelima umjetnika u čitavom prostoru, više podsjeća na neku galeriju.

Kristofer, iako samouk dizajner, uspješno je kreirao perfektno utočište za Madonino privremeno bjekstvo od "celebrity" života. "Želijo sam da napravim njujorški stan, koji je za Madonu elegantan, koji je spokojan, a nije dosadan."

Stan je imao tri zasebne cjeline, u momentu kada su ga Madona i njen bivši suprug Šon Pen kupili, sredinom 80- ih godina. Kristofer je uspio da ga reorganizuje uz pomoć arhitekte Stephen Wang- a i uredi u Art Deco stilu.

Mnoge originalne detalje iz 1915. godine su zadržali, poput kamina i lajsni, koje su uklopili uz nove elemente

Bonus video: