Tri namirnice iz vaše kuhinje koje će kosi vratiti izgubljeni sjaj

Osim što će joj vratiti izgubljeni sjaj, jogurt će kosu osnažiti i spriječiće pucanje vrhova
62 pregleda 0 komentar(a)
kosa, maska za kosu, Foto: Shutterstock
kosa, maska za kosu, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.05.2018. 17:14h

Možda vam zvuči čudno, ali sve što treba vašoj njegovanoj kosi možete pronaći u svojoj kuhinji!

Postoje namirnice koje će vašoj kosi dati sjaj i učiniće je mekom, a da vi to i ne predpostavljate.

Evo nekih od namirnica koje možete koristiti u službi ljepote, vaše kose:

Jaja

U zavisnosti od dužine vaše kose, razbijte 2 do 4 jaja i pomješajte ih s malo maslinovog ulja. Kosu zatim operite mlakom vodom, prosušite je peškirom i nanesite smjesu. Ostavite da djeluje 5 minuta pa isperite kosu, prvo mlakom, a zatim hladnom vodom, što će poboljšati cirkulaciju na temenu vaše glave. Već nakon prvog tretmana primjetićete prve naznake sjajne i glatke kose.

2. Jogurt

Osim što će joj vratiti izgubljeni sjaj, jogurt će kosu osnažiti i spriječiće pucanje vrhova. Postupak je jednostavan: kosu prvo očešljajte, pa na nju nanesite obični jogurt, vežite punđu i sačekajte 20 do 30 minuta. Zatim operite kosu šamponom i regeneratorom.

3. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje odavno je iz kuhinje prešlo na police vašeg kupatila, a ima moć potpune transformacije vaše kose. Prvo operite kosu toplom vodom i nakon što je prosušite peškirom, nanesite na nju malo kokosovo ulja, od sredine glave do vrhova (izbegavajte koren kose). Ostavite da djeluje pola sata, zatim kosu operite šamponom i regeneratorom. Učinak bi trebalo da primjetite već nakon prvog tretmana Ljepota i zdravlje.

Bonus video: