SAVJETI

Do savršene zadnjice uz par jednostavnih vježbi

119 pregleda 0 komentar(a)
čučanj, Foto: Shutterstock
čučanj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.05.2018. 16:14h

Predstavljamo vam vježbe koje će vam oduzeti samo pet minuta, a koje će učiniti da vaša zadnjica, ali i noge, izgledaju savršeno.

1 Čučnjevi – klasična vježba, ali sa najvećim efektom. Raširite noge u širini kukova i ispravite stopalima. Ispružite ruke ispred sebe, radi boljeg balansa i počnite da savijate koljena kao kada želite da sjednete. Spuštajte se dok vam butine ne budu paralelne sa podom. Ispravite kičmu, pete držite na podu, a koljena ne smiju da prelaze preko prstiju. Težinu prebacite na pete i uspravite se u početni položaj.

2 Čučnjevi na jednoj nozi – stanite u početni položaj kao u prethodnoj vežbi i podignite jednu nogu tako što ćete je ispraviti ispred sebe. Počnite da se spuštate u čučanj sa podignutom nogom i ne dozvolite da vam koljeno druge noge pređe preko nožnih prstiju. Pete držite čvrsto na zemlji. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi, pa se vratite u početni položaj.

3 Most – djeluje lako, ali ova vježba će umoriti vaše mišiće zadnje lože i dobro ih zategnuti. Lezite na leđa i savijte noge u koljenima. Stopala treba da budu u širini kukova. Ruke spustite pored tijela i počnite sa dizanjem kičme i kukova. Polako ih podižite i spuštajte, što više stežući zadnjicu.

4 Podizanje i spuštanje nogu – vježbu počnite tako što ćete stajati sa spojenim stopalima. Zatim težinu prebacite na lijevu nogu i podignite desnu sa poda. Desno koleno približite grudima. Nagnite gornji dio tijela ka napred, a nogu (sve vrijeme savijenu u kolenu) pomerite ka nazad. Zatim koljeno opet približite grudima, pa ponovite vježbu. Vježbu radite 30 sekundi na jednoj nozi, a onda je promjenite. Ruke možete lagano pomjerati kao kada trčite, ili ih spustiti na pod u zavisnosti od dubine “iskoraka”.

5 Vježba sa steperom – umjesto stepera poslužiće vam niža klupa. Stanite na nju desnim stopalom. Podignite se dok u potpunosti ne ispravite desnu nogu, a zatim se vratite na početni položaj. Vježbu sa desnom nogom radite 30 sekundi, a zatim je ponovite sa drugom nogom, prenosi Ljepota i zdravlje.

Preporučujemo za Vas