Ljubitelji pasa i mačaka se razlikuju

Učesnici ankete opredjeljivali su se i za neke neobičnije stvari, pa se tako pokazalo da je omiljeni član 'Bitlsa' za ljubitelje pasa najčešće Pol Makartni, dok je za ove druge to Džordž Harison.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2011. 12:50h

Vlasnici kućnih ljubimaca oduvijek su se dijelili na one koji koji više vole pse i one koji su naklonjeniji mačkama, a nova anketa je pokazala da izbor kućnog ljubimca dosta govori o samim osobama.

Tako je u anketi koju je sproveo sajt 'hunch.com' oko 200.000 vlasnika pasa i mačaka odgovaralo na pitanja, a rezultati su ukršteni sa nekim ranijim istraživanjima o životnom stilu ljubitelja životinja.

Pokazalo se da su ljudi koji više vole pse otvoreniji kao ličnosti, dok su vlasnici mačaka introvertniji. Osim toga,oni koji radije gaje kučiće vole grublje i sirovije šale, dok ljubitelji mačaka imaju drugačiji smisao za humor koji se odlikuje ironičnim komentarima i igrom reči.

Učesnici ankete opredjeljivali su se i za neke neobičnije stvari, pa se tako pokazalo da je omiljeni član 'Bitlsa' za ljubitelje pasa najčešće Pol Makartni, dok je za ove druge to Džordž Harison. Među interesantnim informacijama o ove dvije suprotstavljene grupe, pokazalo se i da većini ljubitelja pasa mobilni telefon zvoni kao neka pop melodija, dok ljubitelji mačaka vole da se pojave nepozvani na žurkama.

Međutim, i jedni i drugi imaju sklonost da razgovaraju sa životinjama, i to ne samo sa svojim ljubimcima. Istraživanje je pokazalo da se obje grupe vlasnika odlikuju istim stepenom obrazovanja, a i jedni i drugi mrze garderobu sa animal-printom.

Bonus video: