Smanjite vidjivost strija na potpuno prirodan način

272 pregleda 0 komentar(a)
strije, Foto: Shutterstock
strije, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.05.2018. 16:14h

Strije predstavljaju atrofiju kože, koje se kod žena najčešće javlja u trudnoći.

Iako je ovaj estetski problem gotovo nemoguće u potpunosti riješiti, vidljivost strija se može umanjiti i to uz pomoć sastojaka koje sigurno imate u vašem domu.

Krompir

Poznato je da krompir izbjeljuje kožu, a samim tim on pomaže i kod tretiranja strija. Isjecite jedan veći krompir na komade, te svaki komad utrljajte na kritična mjesta. Pustite da se osuši, a zatim isperite mlakom vodom.

Maslinovo ulje

Za ljekovita svojstva maslinovog ulja svi ste već čuli. Maslinovo ulje je dobro za kožu ali i za kosu. Masirajte kritična područja maslinovim uljem, a zatim ostavite da djeluje oko pola sata. Isperite ga nakon toga. Maslinovo ulje će siguno ublažiti vidljivost strija, samo je potrebno da budete uporni!

Šećer

Piling šećerom je jednostavan i efikasan način da sa površine kože uklonite izumrle ćelije i na taj način u znatnoj mjeri umanjite vidljivost strija. Samo pomješajte kašičicu šećera sa limunovim sokom ili maslinovim uljem i masirajte strije dobijenom smjesom. Potrebno je odvojiti 10 minuta dnevno da bi se postigli željeni rezultati.

Aloe vera

Aloa vera je čudotvorna biljka koja se koristi u mnoge svrhe. Ona regeneriše kožu, čini je glatkom i elastičnom. Gel aloe vere obnavlja kožu, samim tim redovnom upotrebom smanjuje vidljivost strija.

Evo još jednog recepta za losion protiv strija koji možete napraviti kod kuće:

Potrebno vam je:

1/2 šolje maslinovog ulja 1/4 šolje gela od aloje vere 4 kapsule E vitamina 2 kapsule vitamina A malo ulja po izboru (lavanda,kamilica,avokado)

Sve sastojke pomješajte, a zatim stavite u frižider i sačekajte dok se ne stegne. Kremu nanosite dva puta dnevno na kritična područja, prenosi index.

Bonus video: