Eleonora Albijanić: "Prva postavka" se ne zaboravlja

Osoba sam koja voli izazove, voli da da svoj maksimum radeći sa 100 odsto svojih mogućnosti i zbog toga sam na proljeće ove godine odlučila da krenem dalje
250 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2011. 15:42h

Vjerujem da će mnogi posumnjati u moju priču, ali sasvim slučajno, jednog dana dok smo u Turističkoj pili prvu jutarnju kafu i prelistavali dnevnu štampu, ugledale smo konkurs Promontea, putem kojeg su tražili PR menadžera. Onako u šali, rekosmo 'Ajde da se jedna od nas prijavi da vidimo kako ćemo proći, da li nešto vrijedi sve iskustvo koje smo sticale u TOCG'. 'Ajde ti Nora' i onda smo sjeli i zajedno napisali CV. Stigao je ubrzo poziv za razgovor, a nakon toga poruka da sam primljena”, priča Eleonora Albijanić, o jednom od presudnih momenata u svojoj karijeri, kada je nakon sedam godina, na proljeće 2002, prešla iz Turističke organizacije Crne Gore u kompaniju Telenor, tadašnji Promonte.

Govoreći o tome kako se osjećala u tom trenutku kada je saznala da je primljena, Eleonora kaže da je – zaplakala.

“Nakon poruke, muk i, nećete vjerovati, plač. Ali ne od sreće, već od tuge, kada smo shvatili da ćemo se rastati. Jer, nakon svih ovih godina, zaključite da je najvažniji odnos sa ljudima sa kojima radite, sa kojima provodite više vremena nego i sa porodicom”, kaže Albijanić koja je TO CG, bila PR menadžerka.

Tako je “prva postavka” iz Turističke, kaže ona, i dan-danas vezana neraskidivim vezama.

Društvo iz TO

Jedan od presudnih motiva promjene posla tada je bio i rješavanje egzistencijalnog pitanja.

“Sa današnje pozicije pozicija PR menadžera je sigurno posao koji bi svako poželio – predstavljati svoju zemlju, ubjeđivati ljude da dođu da je posjete, jer je jedna i jedinstvena, “divlja ljepotica”. Međutim, rješavanje egzistencijalnog - stambenog pitanja u državnom preduzeću, ni ja ni suprug, u tom periodu, nismo mogli riješiti, niti je rješenje bilo na vidiku. Zbog toga smo se tog proljeća, odlučili na isti korak, da potražimo posao u privatnim kompanijama”, kaže Eleonora.

A o tome kako je doživjela prelazak iz relativno manje firme, u veću privatnu kompaniju, kaže kako su osjećanja bila pomiješana.

“Bila sam tužna što sam otišla iz Turističke, a sa druge strane srećna, jer su me u Promonteu dočekali na način koji je nadomjestio tu tugu. Dali su mi mogućnost da u potpunosti pokažem što i koliko mogu i postanem prepoznata po radu u svojoj profesiji”, kaže Albijanić.

Sve je, priča, bilo drugačije, od prostora u kojem je radila, samo dvoje ljudi je poznavala kada je počela da radi, do budžeta koji je bio na raspololaganju za rad sektora, jedan skroz novi svijet u koji se brzo uklopila i u njemu ostala skoro deceniju.

„Sa impulsa na kilovate”

Od proljeća ove godine, Eleonora je donijela odluku da nakon skoro deset godina provedenih u Telenoru, karijeru nastavi u EPCG, u Nikšiću, i u tome vidi drugi, odlučujući korak u građenju karijere.

“Osoba sam koja voli izazove, voli da da svoj maksimum radeći sa 100 odsto svojih mogućnosti i zbog toga sam na proljeće ove godine odlučila da krenem dalje. To je prelazak, kako bi moje bivše kolege rekle „sa impulsa na kilovate“.

Kaže, opet jedan novi svijet i mnogo novih ljudi.

“Međutim, tugovanja nakon odlaska iz Telenora nije bilo, vjerujem i zbog toga što me ovoga puta na prelazak nisu natjerali egzistencijalni problemi, već je to bila u potpunosti moja odluka, zarad nove energije, moje, a nadam se i EPCG”, kaže Albijanić, sada rukovodilac sektora za eksternu komunikaciju te firme.

Bonus video: