Plaše se da će muškarci postati gej ako se ženama dozvoli da voze

Autori izvještaja navode da ukoliko se ženama dozvoli da sjednu za volan, za deset godina ’neće ostati više djevica’ u islamskom kraljevstvu, a kao ’dokaz’ se navodi moralno posrtanje u drugim muslimanskim zemljama.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2011. 11:42h

Vlasti Saudijske Arabije trenutno razmatraju mogućnost da ukinu zabranu vožnje ženama, koja je na snazi u toj zemlji, ali je religijski državni savjet upozorio da bi to moglo da ima loše posljedice.

Grupa ’naučnika’ sa na čelu sa Kamalom Subijem, bivšim profesorom na ’King Fahd University’ donijela je izvještaj u kojem se procjenjuje kakav bi uticaj imalo povlačenje zabrane za vožnju.

Izvještaj sa zapanjujućim rezultatima podijeljen je zatim članovima zakonodavnog tijela, a upozorava da bi dozvoljavanje ženama da voze ’izazvalo talas prostitucije, pornografije, homoseksualnosti i razvoda’. Autori izvještaja navode da ukoliko se ženama dozvoli da sjednu za volan, za deset godina ’neće ostati više djevica’ u islamskom kraljevstvu, a kao ’dokaz’ se navodi moralno posrtanje u drugim muslimanskim zemljama, u kojima je ženama dozvoljeno da voze.

Profesor Subi je u izvještaju napisao šta mu se dogodilo u kafiću, u jednoj od arapskih zemalja.

’Sve žene su gledale u mene. Jedna je svojim gestom jasno stavila do znanja da je slobodna... eto šta se desi kada ženama dozvolite da voze’ napisao je Subi u svom zapanjujućem izvještaju.

Saudijska Arabija je inače jedina zemlja na svijetu u kojoj je ženama zabranjeno da sjednu za volan, a nedavno je Saudijka Šaima Džastanija (34) osuđena na deset udaraca bičem jer je u uhvaćena u vožnji.

Kazna koja joj je izrečena izazvala je žestoke prosteste u državi, i zahtjeve da se ovaj zakon promijeni ali među konzervativnim političarima i klericima postoji veliki otpor prema promjenama.

Bonus video: