Stvari koje novac ne može kupiti

Život može biti komplikovan i težak, ali osjećaj ponosa i samozadovoljstva kada znate da ste dali svoj maksimum milion puta je bolji od bilo kakve spoljašnje manifestacije uspjeha.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2011. 12:58h

Čini se kako je sada važnije nego ikad biti zahvalan na onome što imate i stvarima koje ne koštaju ništa. Možda vam se čini da toga nema puno, ali ako se osvrnete oko sebe uočićete dosta toga.

Evo nekih stvari koje su bitne, a ne koštaju ništa.

Pogled koji vam uputi vaš pas

Znate onaj pogled pun ljubavi, koji otapa i najokorjelije srce?!

Ljubaznost

Ponudite svoje sjedište nekome, pridržite vrata, nasmiješite se. Šta je najbolje od svega jednako se dobro osjećate kada ste ljubazni, kao i kada je neko ljubazan prema vama.

Članstvo u biblioteci

Ono ne košta gotovo ništa, a možete pročitati cijelu biblioteku, pristupiti najvećim umovima prošlosti, zaviriti u svjetske tajne i misterije, upoznati daleke krajeve…

Šetnja prirodom

Ne samo da istraživanja pokazuju kako boravak u prirodi smanjuje stres i reguliše krvni pritisak, nego priroda raščišćava um i daje novu perspektivu na život.

Koketiranje

Nije važno jeste li u dugogodišnjem braku ili slobodni, možete uvijek da budete šarmantni.

Vrijeme

Vrijeme je najvrjednija imovina koju imamo. Nemojte ga trošiti uzalud, na ljude i stvari koja ga ne zaslužuju.

Tišina i osamljenost

Možete se malo udaljiti od svega i uživati u društvu samih sebe.

Stari prijatelji

Oni vas znaju iz razdoblja kada ste imali katastrofalnu frizuru, mogu vas nazvati u 2 ujutro, nasmijati do suza i znaju čuvati vaše tajne

Novi prijatelji

Oni nijesu čuli anegdotu o padu s bicikla previše puta, te unose novo uzbuđenje i nove stvari u vaš život.

Kratak popodnevni san

Ako odrijemate malo u čistoj posteljini dok zraci zalazećeg sunca prodiru kroz prozor ili dok kapi kiše lupaju od prozore osjećaćete se kao u raju.

Dobar san noću

Legnete li u krevet sa spoznajom da i tako do jutra ne možete ništa napraviti, odmorićete se kao nikad do tada.

Svijest o sebi

Naravno trebali ste proći kroz duge godine da biste tačno saznali ko ste i da biste se dobro osjećali u svojoj koži. Ako još nijeste sada je prilika da istražujete

Oproštenje

Priznati da ste pogriješili, ali takođe dozvoliti drugima da pogriješe donosi olakšanje koje će vam odmah uljepšati dan.

Samopouzdanje

Samopouzdanje ne dolazi od novog para cipela nego iznutra. Ali to već odavno znate.

Porodica

Nebo zna da vas ponekad izluđuju, s nekim članovima se slažete bolje, a s nekima lošije, ali nema prijatnijeg osjećaja nego kada se vratite sa porodičnog okupljanja znajući da vas oni vole, poznajući vaše mane ili vrline.

Ples

Može se raditi o tehno partiju, klasičnim plesovima ili njihanju uz domaću muziku, ali nema ništa ljepše nego kada opustite tijelo i prepustite se ritmu.

Razumijevanje

Sjećate se one scene iz Avatara kada dama u plavom stavi ruku na glumčeva prsa i kaže „Razumijem te“. Kakav je to samo osjećaj!

Zalazak i izlazak sunca

Svaki dan iznova bez ikakve ulaznice i pretplate možete uživati u najljepšim prizorima na svijetu.

Vrijeme za krevet

Svaki put kada svojim malenima date pusu u čelo i ušuškate u postelju ili kada se uvučete u svoj krevet… Ti tihi i slatki trenuci su apsolutno neprocjenjivi. Stvari koje novac ne može kupiti

Osjećaj da ste dali sve od sebe

Život može biti komplikovan i težak, ali osjećaj ponosa i samozadovoljstva kada znate da ste dali svoj maksimum milion puta je bolji od bilo kakve spoljašnje manifestacije uspjeha.

Bonus video: