Ova djevojčica igra polugola da bi prehranila porodicu

I dok tokom dana izgleda i živi poput svih drugih 7-godišnjakinja, uveče stavlja mnogo šminke i oblači provokativnu odjeću za nastup u jednom restoranu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2011. 20:28h

Huang Doudou, djevojčica iz grada Urumkija nedavno je napravila pravu pometnju u kineskim medijima pošto je njena životna priča izašla u javnost.

Ova sedmogodišnja djevojčica, koja ide u drugi razred, s roditeljima živi u sobici od dvanaest metara kvadratnih. Njena majka ima osakaćenu lijevu nogu i povremeno da bi nešto zaradila čisti ulice ili čuva djecu, a njen otac, koji takođe ima zdravstvenih problema, ne smije da radi teške fizičke poslove.

Kako su jedva spajali kraj s krajem Doudou je odlučila da iskoristi svoje plesne vještine i pridonese porodičnom budžetu, pa je sama plaćale časove plesa.

I dok tokom dana izgleda i živi poput svih drugih 7-godišnjakinja, uveče stavlja mnogo šminke i oblači provokativnu odjeću za nastup u jednom restoranu. Njena majka uvijek ide s njom i čeka je da zajedno idu kući.

Ona pleše tri puta tokom jedne večeri i tako četiri večeri nedjeljno. Mjesečno zarađuje oko 800 juana, što je nešto manje od sto eura.

Hiljade djece u Kini dijele sličnu sudbinu i primorani su da rade svakakve poslove neprimjerene njihovom uzrastu kako bi pomogli svojim porodicama da prežive.

Bonus video: