Evo kako izgleda bajkoliki grad - hotel ugrađen u prirodu...

Tokom 365 dana u godini možete uživati u karakterističnim otvorenim, zatvorenim, povezanim ili solo bazenima, sa termalnom vodom od 36 stepeni ili, pak, freškom, toplom ili hladnom, slanom ili slatkom vodom, sa pogledom na Alpe.
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2011. 11:34h

Austrijski grad hotel Rogner-Bad Blumau je sasvim drugačiji od svih mogućih evropskih i svjetskih hotela u kojima sam boravila.

Odmah da kažem da je od maja 1997, kada je otvoren u srcu termalnog regiona Štajerske, više puta osvajao zvanična priznanja i medalje kao jedan od 100 najboljih grad-hotela i SPA centara, a brojni turistički poslenici i gosti, Bad Blumau bazenski kompleks svrstavaju u 10 najboljih na svijetu!

Hotel Bad Blumau je i najveće postojeće, javno umjetničko djelo na planeti.

Poznati austrijski slikar i dizajner, umjetnik i arhitekta Fridensrajh Hundertvaser (Friedensreich Hundertwasser) uspio je da svojim lucidnim imaginacijama unese i specifičan duh u svakom dijelu ovog neobičnog grad-hotela, perfektno arhitektonski ugrađujući kompleks u prirodu, pa se čini da je njen sastavni dio.

Naravno da sam istražujući rad ovog slavnog austrijskog umjetničkog arhitekte ili umjetnika arhitekture, saznala da je svoj “trag ostavio” kako u Austriji, tako i u Njemačkoj, Švajcarskoj, Kaliforniji, Japanu...

Oko 90 minuta vožnje od Beča

Lokacija ovog umjetničkog hotelskog čuda je fenomenalna (oko 90 minuta vožnje udaljen je od Beča), jer je smješten u divnom, mirnom pejzažu vrhova istočne Štajerske oblasti, poznate po umjerenoj, blagoj klimi.

Ljubazno osoblje stalno vas poziva na opuštanje i nudi vam da otkrivate njihov svijet sauna, biokapaciteta, “Bach cvijetno liječenje”, “Kleopatrino kupatilo”, hodajuću masažu, vodeni džoging, klasičnu masažu i privatne biotreninge.

Kapaciteti SPA Bad Blumau: 206 soba, 22 apartmana, 59 dodatnih prostorija, ukoliko imate pratnju ili goste.

U ponudi su i sobe za nepušače ili antialergijske sobe, a saznali smo da ispunjavaju i zahtjeve osoba sa smetnjama u razvoju.

Kao što već rekoh, ovdje ništa ne izgleda obično!

Krovovi su listasti ili okrugli, fasade šarene, tačkaste, kupole zlatne...

Neko je izračunao da u kompleksu ima oko dvije i po hiljade različito dizajniranih prozora, 330 stubova, kao i bazen i banjski kapaciteti sa jedanaest zatvorenih i otvorenih bazena, đakuzi, bazen sa talasima i dečiji bazeni, mineralni izvor...

A kupališni kompleks, čovječe!

Tokom 365 dana u godini možete uživati u karakterističnim otvorenim, zatvorenim, povezanim ili solo bazenima, sa termalnom vodom od 36 stepeni ili, pak, freškom, toplom ili hladnom, slanom ili slatkom vodom, sa pogledom na Alpe.

Sobe su povezane uređenim pješačkim stazama uz puno zelenila i cvijeća, sa restoranom i bazenima, a, ipak, odvojene od pogleda znatiželjnih turista.

Možemo slobodno reći da nema toga ko neće pronaći sopstveni individualni tretman u ovom jedinstvenom evropskom rehabilitacionom i zdravstvenom centru.

Cijena korišćenja bazena za 3 sata je bila 14 eura, a za svaki naredni sat uplaćuje se po 4 eura.

Na ulasku dobijate kodiranu narukvicu, kojom vas prate tokom boravka u SPA centru.

Uz bazene sa različitom vrstom vode, mogli smo koristiti i: biosaunu, kupatila, aromaterapije, akvavivu, solarijume koje grije sunčeva energija…

Cijene noćenja s doručkom (obećavaju najveći doručak u Štajerskoj) su od 180 eura za dvokrevetnu sobu, do, na primjer “family” apartmana, od oko 300 eura za noć u sezoni.

Sobe povezane pješačkim stazama

Sobe su povezane uređenim pješačkim stazama uz puno zelenila i cvijeća, sa restoranom i bazenima, a, ipak, odvojene od pogleda znatiželjnih turista.

U ovom prirodno-umjetničkom ambijentu ješćete eko-hranu, jer hotelska kuhinja, restorani, taverna i podrum nude nacionalne i regionalne delikatese, uglavnom pripremljene od eko-proizvoda lokalnih farmera.

Ako poželite da izađete iz ovog grad–hotela - bajke, ponovo ćete uživati u društvu ljubaznih i uvijek nasmijanih mještana, farmera, stočara ili, pak, turista koji su smješteni u nekoj od brojnih vila u okolini. Vašem užitku doprinijeće i boravak u tradicionalnim seoskim krčmama, brojnim kafeima, prijatnim tavernama u bogatom zelenilu.

Hotel Bad Blumau je i najveće postojeće, javno umjetničko djelo na planeti.

I na kraju, ako nijesam zadovoljila vašu znatiželju ovim pregledom Bad Blumau ljepota, ukoliko nijeste prepoznali i osjetili to mjesto kao siguran korak ka totalnom opuštanju, znajte da je taj ljupki, šareni, bajkoviti grad-hotel totalno drugačiji od svih na svijetu.

Pa uživajte, makar samo u njegovoj umjetničko–arhitektonskoj ljepoti i jedinstvenosti!

Tokom 365 dana u godini možete uživati u karakterističnim otvorenim, zatvorenim, povezanim ili solo bazenima, sa termalnom vodom od 36 stepeni ili, pak, freškom, toplom ili hladnom, slanom ili slatkom vodom, sa pogledom na Alpe

Bonus video: