Otkrijte zašto žene vole da ogovaraju

Muškarci sa druge strane, više vole ženi da kažu sve u lice jer žele da ostave jak utisak, a iz istog razloga se tokom razgovora sa ženama trude da koriste \'komplikovane\' riječi.
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 14:05h

Ogovaranje iza leđa je nešto što je uvijek pripisivano pripadnicama ljepšeg pola, a nova knjiga otkriva da je to potreba kojoj žene jednostavno ne mogu da odole i da je tračarenje potpuno normalna stvar.

Komentarisanje drugaričinog novog dečka ili ogovaranje starog nije klasično ispaljivanje ‘otrovnih strelica’ već je način da žene štite zajednicu.

Autor knjige ‘Duels and Duets’ Džon L. Lok rekao je kako je istraživanje pokazalo da tračarenje ima mnogo dublji smisao nego što to izgleda na prvi pogled, i dodao da žene na taj način izražavaju brigu o drugima.

'Ogovaranjem sa prijateljicama žene izražavaju svoju brigu o nekome ko se, na primjer, ne brine dovoljno o domaćinstvu, bira loše partnere ili ih ima previše' rekao je za 'Daily Mail' Džon L. Lok, i dodao da za razliku od muškaraca, žene komentarišu nečiju lošu frizuru ili garderobu iza leđa.

Muškarci sa druge strane, više vole ženi da kažu sve u lice jer žele da ostave jak utisak, a iz istog razloga se tokom razgovora sa ženama trude da koriste 'komplikovane' riječi.

Bonus video: