Uz pomoć krompira i kurkume: Riješite se tamnih mrlja na koži

167 pregleda 0 komentar(a)
lice, koža, šminka, Foto: Shutterstock
lice, koža, šminka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.04.2018. 17:14h

Starenje i određeni zdravstveni problemi mogu uzrokovati niz problema na vašoj koži, kao što su tamne mrlje ili hiperpigmentacija.

Na svu sreću, takvi problemi se mogu efektivno tretirati na potpuno prirodan način. Hiperpigmentacija se često javlja kao posljedica lošeg rada jetre, a mrlje i tačke su uzrokovane aknama, povredama ili drugim spoljnim uticajima. Ovdje vam predstavljamo najefikasnije i nimalo štetne metode kako da ukonite tamne mrlje.

Svježi krompir

Svježi krompir sadrži veliki broj nutrijenata, uključujući vitamin B, koji stimulšea obnavljanje epitelnih ćelija i nikotinamida, koji ima uticaj na čišćenje kože.

Krompiri su takođe vrlo efikasni u uklanjanju tamnih krugova oko očiju. Trebate narezati krompir na kriške i izmasirat problematični dio kože u trajanju od 10ak minuta, nekoliko puta dnevno. Ukoliko imate previše suvu kožu, možete prije procesa krompir natopiti u vodi.

Kurkuma

Kurkuma nudi mnogobrojne pozitivne uticaje na vaše zdravlje, ima aktive anti upalne efekte i odlična je za kožu. Nanošenje maske od kurkume jednom ili dva puta nedeljno ima odlične rezultate. Poboljšaće pigment kože i redukovati ili eliminisati pigmentske tačke i mrlje.

Jabukovo sirće

Zbog prisustva mnogobrojnih prirodnih sastojaka, jabukovo sirće revitalizira i čisti vašu kožu. Jednostavno ga trebate nanijeti na problematičnu zonu koristeći tufer od vate dva do tri puta dnevno.

Ponavljajte ovo u toku mjesec dana kako biste ostvarili zadovoljavajući rezultat. Dodatno, ukoliko imate osjetljivu koži i ovaj tretman vam izaziva osjećaj peckanja, trebate sirće razrijediti sa vodom, piše Waysofhealthylife.

Bonus video: