Evo koje stvari zvuče loše, a mogu biti jako korisne za vas

Sebičnost i pomaganje drugima često idu zajedno. Ako popravite svoje zdravlje i napunite svoje tijelo energijom, imaćete puno više volje i snage za druge.
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2011. 15:28h

Postoje neke stvari koje mogu zvučati loše, ali mogu biti korisne za vas. Zapravo je samo stvar je u umjerenosti i korištenju zdravog razuma, kako ne biste prešli granicu gdje postaju loše i za vas i za druge, navodi Cover magazin. Evo koje su to stvari:

-1- Sebičnost

Sebičnost se rijetko doživljava kao nešto pozitivno. Sama riječ već stvara negativnu sliku u glavi. Međutim, često ako ne pomognemo prvo sebi, teško možemo pomoći i nekom drugom. Sebičnost je posebno dobra kada je lični razvoj u pitanju. Ako se usredsredite isključivo na druge ljude rizikujete iscrpljivanje. Međutim, ako se prvo usredsredite na sebe, tada ćete imati i više energije za druge.

Sebičnost i pomaganje drugima često idu zajedno. Ako popravite svoje zdravlje i napunite svoje tijelo energijom, imaćete puno više volje i snage za druge. Stoga je sebičnost kada je lični razvoj u pitanju osobina od koje svi dobijaju.

- Lijenost –

Lijenost nije uvijek loša osobina. Ako ste lijeni kada su u pitanju nevažne i sporedne stvari to će vam osloboditi prostor i vrijeme za one bitne. Ako uvijek obavljate najvažnije stvari prve to će zaista voditi do vašeg boljitka.

Međutim, bitno je znati iskoristiti lijenost, a ne pustiti da se lijenost pretvori u nerad i nazadovanje.

- Bezobzirnost –

Ako u svoj život dodate mrvicu bezobzirnosti u mnogočemu ćete sebi olakšati. To će vam pomoći da se riješite irelevantnih i nemogućih zahtjeva koje drugi postavljaju pred vas.

Ako se trudite udovoljiti svima, neće vam preostati vremena i energije za ono što vi želite. To znači da slobodno preskočite neke društvene obveze ili odbijete nemoguće zahtjeve koje porodica stavlja pred vas. Morate znati kako ste vi šef svoga života i kako je nužno reći nekad „ne“ i sebi i drugima.

Bonus video: