Aktivirajte kreativnost i moć

Kreativnost unosi novinu i svježinu u životni tok i razbija ustaljenost. Tijelo je sposobno da se kreativno prilagođava različitim situacijama.
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 11:28h

Harmonija tijela, uma i duha rezultuje stanjem sreće! Odsustvo ove harmonije dovodi do neprijatnosti, bola, tjeskobe, bolesti... Ne-sreća je znak da je izgubljena veza sa sviješću i ne događa se ispravna razmjena informacija unutar tijela-uma. Ukoliko ne obraćate pažnju na tijelo/niste ga svjesni/ ne osjećate ga, stavljate ga u tešku situaciju. Tijelo ne prestaje da se mijenja.

Te promjene ili vode prema rastu i razvoju ili prema neredu, propadanju i odumiranju. Različitost ishoda zavisi od toga koliko obraćate pažnju, jer je pažnja naša veza sa poljem beskrajnih mogućnosti.

To polje podržava tijelo svojim svojstvima inteligencije, kreativnosti i moći, a baš ona najviše doprinose sreći. Kada ste svjesni svog tijela i onoga što vam saopštava, kvalitet inteligencije je visok, a domet joj je neograničen.

Kreativnost unosi novinu i svježinu u životni tok i razbija ustaljenost. Tijelo je sposobno da se kreativno prilagođava različitim situacijama. Kreativnost je označena kao blaženstvo, a ono se opisuje kao potpuna sreća! Kreativnost zavisi od sposobnosti života da se stalno obnavlja.

Da biste bili blaženi dovoljno je da samo budete svjesni, jer je svijest po svojoj prirodi puna života, radosti... Moć tijela se ispoljava kroz fizičku snagu i izdržljivost, ali i kroz organizovanje svih procesa u skladno povezanu cjelinu. Postati svjestan svog tijela znači aktivirati inteligenciju, kreativnost i moć.

Ako je pažnja nečim odvučena od tijela, prekida se ovaj tok inteligencije, kreativnosti i moći, pa nastupaju nemir, zabrinutost... Zato se svako propadanje može sagledati kao ishod sužene svjesnosti.

Svijest iscjeljuje, jer je uključiva. Svijest iscjeljuje jer je cjelovita, a proces iscjeljivanja je povratak cjelovitosti. Poput disanja, iscjeljenje treba da je stalan proces odbrane od bolesti. Najvažniji korak u tom procesu je postati svjestan osjećaja u svom tijelu.

Kad obraćate pažnju na tijelo i osjećate ga, ono otpušta napetost, stres iz prošlosti i nagomilanu osujećenost. U stanju duboke opuštenosti, iscjeljenje je najaktivnije.

Vaše tijelo treba da otpušta energiju istrošenih emocija, sjećanja i trauma. Kada je vaše tijelo u svom prirodnom stanju, osjećate se srećni. U takvom stanju tijelo zacjeljuje samo.

Ako, npr. sjedite mirno i saopštite tijelu da čini što hoće, može se pojaviti i nešto od sljedećeg: duboki mir i tišina, lakoća, lagano uzbuđenje, makar majušni talas zadovoljstva, čuđenje pred nepoznatim... Njegujmo pažnjom/osjećajmo svoje tijelo.

www.zlatnicovjek.com

Bonus video: