U kojim hotelima ne smijete ni za živu glavu odsjesti?

Krenimo redom, na ovoj nimalo pohvalnoj listi našao se hotel Club Aqua Gumbet, koji se nalazi u turskom gradu Gumbet.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 20:26h

Svake godine na stranici tripadvisor.com svjetski putnici daju svoje glasove kako bi se sastavile najtraženije liste. Prilikom posjeta nekoj destinaciji svoja iskustva podijele s ostalima kako bi im boravak u nekoj zemlji učinili prijatnijim.

Ovaj put na tapetu su se našli neki evropski hoteli, i to u nimalo pohvalnom kontekstu. Dakle, ako posjetite London, Amsterdam, Ikmeler i Gumbet, hotele koji su se našli na listi obavezno pokušajte izbjeći jer kako navode na stranici, neki od njih jednostavno nijesu za ljude.

U sobama žive bube i miševi, dok hodate s tepiha se dižu oblaci prašine, po dušecima su čudne mrlje, oko vas se širi nepodnošljiv smrad, po krevetu curi voda iz klima-uređaja, vlaga probija iz zidova...

Krenimo redom, na ovoj nimalo pohvalnoj listi našao se hotel Club Aqua Gumbet, koji se nalazi u turskom gradu Gumbet. Devedeset posto putnika koji su ocjenjivali hotele po Evropi ne preporučuju nikome ovaj hotel, prenosi net.hr.

U Turskoj evo još jednog hotela koji treba izbjegavati – hotel Altin Orfe, koji se nalazi u Ikmeleru. 95 posto njih ne preporučuje ovaj hotel.

Nakon ova dva turska 'bisera', evo koje londonske hotele treba zaobilaziti: Cromwell Crown, Corbigoe, Park i Blair Victoria & Tudor Inn Hotel.

U sobama tih hotela širi se smrad kakav imaju mokri psi, iz tepiha se diže prašina, bube napadaju vaš krevet, a vlaga stanuje na zidovima.

I Amsterdam ima nekoliko svojih sramota, a to su Hotel de Lantaerne, Y Boulevard, Manofa i The Globe.

Evo i pregledne liste deset najprljavijih hotela u Evropi za 2011. godinu:

● Club Aqua Gumbet, Gumbet, Turska

● Altin Orfe Hotel, Ikmeler, Turska

● Cromwell Crown Hotel, London, Velika Britanija

● Corbigoe Hotel, London, Velika Britanija

● Park Hotel, London, Velika Britanija

● Hotel de Lantaerne, Amsterdam, Holandija

● Hotel Y Boulevard, Amsterdam, Holandija

● Blair Victoria & Tudor Inn Hotel, London, Velika Britanija

● Hotel Manofa, Amsterdam, Holandija

● Hotel The Globe, Amsterdam, Holandija

Bonus video: