Kako bi bilo da skuvate nešto za svog kućnog ljubimca?

Kako biste se lakše snašli u pripremi hrane za ljubimce, donosimo vam 5 savjeta
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 16:35h

Vaš dlakavi prijatelj predstavlja vam više od samo kućnog ljubimca. Toliko vremena, pažnje i veselja podijelite zajedno da ste ga počeli doživljavati kao člana porodice i, naravno, za njega želite samo najbolje.

A, kako bi bilo da se isprobate u kuvanju obroka za vašeg psa ili mačku?

Nema ništa bolje od domaće kuhinje, kažu.

Kako biste se lakše snašli u pripremi hrane za ljubimce, donosimo vam 5 savjeta na koje treba obratiti pažnju ukoliko želite da svom ljubimcu osigurate zdravu i finu domaću hranu.

1. Pratite prehrambenu piramidu

Kuvati za ljubimca, što se nutritivnih sastojaka tiče, jednako je kuvanju za dijete. Rafiniranom šećeru i brašnu, kao i trans-masnoćama tu nema mjesta.

2. Nove namirnice uvodite postupno

Probava kućnog ljubimca zna biti "temperamentna", pa nove namirnice uvodite polako i pratite eventualne promjene poput proliva i promjena u ponašanju.

Isprobavajte različite sastojke kako biste otkrili što njihova probava može podnijeti i što im je, na kraju krajeva, fino.

3. Smeđa riža potiče probavu

Kad uvodite ljudsku hranu u prehranu vašeg ljubimca, a posebno ako je riječ o mesu, preporučljivo je kombinovati je sa smeđom rižom.

4. Nemojte začinjavati hranu

Nepce vaše mačke ili psa nije tako sofisticirano kao ljudsko pa mu neslana i nezačinjena hrana neće biti neukusna, a veće količine soli, šećera i začina im štete i više nego nama.

5. Jogurt je super

Lactobacillus (acidophilus) čini jogurt probavljivijim za vašeg ljubimca (mnoge životinje ne podnose laktozu). Osim toga, jogurt je izvor "zdravih" bakterija koje će podstaći probavne procese, a bogat je i kalcijumom koji će ojačati njegove kosti i zube.

Bonus video: