MALI TRIKOVI

Šta uraditi kada partner mrzi vašeg kućnog ljubimca?

Ponekad vaš momak, djevojka, suprug ili supruga mogu imati manjka podrške za vas, a u ekstremnijim slučajevima čak i ljubomorni na vašeg ljubimca
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2019. 03:56h

Vaš kućni ljubimac i vi dolazite u paketu, što je divno, ali kada ste u vezi sa osobom koja ne razumije vašu “ljubav”, možda biste mogli imati itekakvih problema u vezi.

Ponekad vaš momak, djevojka, suprug ili supruga mogu imati manjka podrške za vas, a u ekstremnijim slučajevima čak i ljubomorni na vašeg ljubimca.

Stoga, kako biste ljubav održali na okupu, imamo nekoliko predloga za vas:

● Saznajte što vašem partneru tačno smeta

Ako vam partner prigovara dlake koje se nalaze svuda ili, na primjer, to što ljubimcu poklanjate više pažnje, zapravo vam želi poručiti da se osjećaju kao zadnja rupa na sviralu, kao da ga na neki način iskorišćavate, što znatno može narušiti povjerenje i dinamiku veze.

● Sklonite ljubimca iz prvog plana

Jednom kada ste identifikovali postojeći problem, fokusirajte se na osjećanja vašeg partnera, a ne na njegovo kritikovanje vašeg ljubimca ili toga kako se vi prema njemu odnosite.

Iako to zvuči veoma primamljivo, ako se postavite previše zaštitnički prema svom ljubimcu takav gard samo “pogoršava situaciju koja može dovesti do toga da zaista povrijedite svog partnera”.

● Angažujte ih!

Ako se vaš partner osjeća kao da je izostavljen iz odnosa kojeg njegujete sa svojim ljubimcem, osmislite neke zajedničke aktivnosti samo za njih dvoje.

Možda vaš partner vašeg psa može naučiti nekim simpatičnim trikovima ili supruga vašu mačku može naučiti neku novu igru