Saznajte u kojoj se zemlji turisti najviše udebljaju

Ispitanici su tokom istraživanja odgovarali na pitanja o svojim prehrambenim navikama tokom godišnjeg odmora.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2011. 12:24h

Ne želite da se udebljate na odmoru? Onda nikako ne putujte u Ameriku, jer oni koji odu tamo na odmor udebljaju se gotovo četiri kilograma za dvije nedjelje, otkriva najnovije istraživanje

Na turističkoj mapi zemalja u kojima se gosti najviše udebljaju Amerika drži ubjedljivo prvo mjesto. Tokom dvonedjeljnog odmora većina ljudi tamo se udeblja više od tri kilograma. Na drugom su mjestu Karibi, a slijede ih na trećem Francuska te na četvrtom Italija. Grčka je zauzela peto mjesto.

Najnovije britansko istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 ispitanika otkriva da je Amerika kobna za vitku liniju jer tamošnji restorani nude ogromne porcije, a i grickalice su svuda prisutne, prenosi tportal.hr.

Ispitanici su tokom istraživanja odgovarali na pitanja o svojim prehrambenim navikama tokom godišnjeg odmora. Otkriveno je da se četvoro od deset ispitanika redovito udeblja na odmoru, a najviše njih dobije oko dva kilograma.

A šta je najviše krivo za debljanje? Ispitanici u prvome redu navode velike porcije, koje su posebno prisutne u Americi. Takođe, smatraju da debljanju pridonosi i alkohol koji je za najveći dio ispitanika sastavni dio ljetovanja. Vitkoj liniji ne pomaže ni pretjerano izležavanje koje na odmoru mnogi praktikuju.

Bonus video: