Čekanje na let: Najzabavnije je na aerodromu u Amsterdamu

Putnici mogu da odu u neki od kafića koji služe samo organsku hranu i sokove od svježeg voće, a umjesto stolica postavljene su drvene klupe poput onih u parkovima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2011. 08:27h

Na aerodromu \"Šiphol\" u Amsterdamu putnici vrijeme do poletanja mogu da prekrate u pravom parku u kojem će ih dočekati, između ostalog, i laserske projekcije leptira.

Dugo čekanje leta na aerodromu može da bude jako dosadno kad se \"pročešljaju\" sve prodavnice, kafići i trafike koje se na njemu nalaze. Da tako nešto može da se promijeni pokazao je tim holandskih dizajnera koji je unutar aerodroma \"Šiphol\" napravio pravi park, prenijeli su španski mediji.

\"Putnici mogu da se opuste i uživaju bez razmišljanja da li će zakasniti na sljedeći let, jer im je sve tu\", poručuju iz Uprave aerodroma. Dizajneri su mislili na sve - posebnim laserima na zidovima se projektuju leptiri, iz zvučnika dopiru krici raznih životinja, a postoji i prostor za vožnju biciklom.

Putnici mogu da odu u neki od kafića koji služe samo organsku hranu i sokove od svježeg voće, a umjesto stolica postavljene su drvene klupe poput onih u parkovima. "Fenomenalno. Prosto da želite da propustite let", rekao je jedan od putnika.

Aerodrom "Šiphol" je glavni međunarodni aerodrom u Holandiji i najvažniji u Evropi. Nalazi se na oko 20 minuta jugozapadno od Amsterdama. Prošle godine kroz njega je prošlo 45,3 miliona putnika, što je za četiri posto više nego 2009. godine.

Bonus video: