Šta sve ženama može da uništi karijeru?

Osim toga, gotovo polovina ispitanih žena kaže da se osjeća nedoraslo poslu koji obavljaju zbog neugodnosti koje ih more.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2011. 11:01h

Žene se prije svega procjenjuju prema izgledu, činjenica je na koju upozoravaju psiholozi. Svjesne su toga i one same, pa nije ni čudo da one koje nakupe suvišne kilograme vrlo lako mogu da postanu uznemirene i da sabotiraju sopstvenu karijeru.

Žene koje su nesigurne zbog izgleda mogu zbog brige oko ovog problema da sabotiraju napredovanje na poslu, pokazuje nova anketa. Gotovo šestina ispitanih tj. 15 posto žena smatra da im nedostatak samopouzdanja zbog izgleda utiče na posao, prenosi net.hr.

Osim toga, gotovo polovina ispitanih žena kaže da se osjeća nedoraslo poslu koji obavljaju zbog neugodnosti koje ih more. A jedna od pet anketiranih žena tvrdi da im oblik tijela utiče na svakodnevni život, pokazalo je ispitivanje koje je sprovela firma Dove.

Linda Papadopulos, psiholog i autorka ispitivanja kaže: 'Ovo nije neko iznenađenje. Ako si zbog nečeg uznemiren, bila to tjelesna težina ili nešto drugo, to postaje glavna stvar o kojoj razmišljaš.'

Rezultati ankete slažu se sa prethodnim istraživanjem iz maja ove godine, koje je pokazalo da dodatni kilogrami utiču na manji lični dohodak kod žena. Sa druge strane, dodatni kilogrami djelovali su pozitivno na lični dohodak muškaraca, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Islandu. Profesor Edvard Norton, profesor na Univerzitetu Michigan kaže: 'U zapadnom svijetu se žena kažnjava zbog viška kilograma.'

Bonus video: