Super jahta ima svoju plažu, heliodrom, vodopad, čak i vulkan

Brod ima svoju plažu u zalivu, uz elemente inspirisane Karibima, Indijskim okeanom i Polinezijom. Vjeruje se da će biti veliki hit na tržištu.
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2011. 07:20h

Tropsko rajsko ostrvo naziv je nove luksuzne jahte, čiji su idejni tvorci britanci iz kompanije Yacht Island Design iz Derbija.

Ekstravagantna jahta od 90 metara na sebi nosi kaskadni vodopad, bazen i, vjerovali ili ne, vulkan.

Da bi budući bogati vlasnici na jahti imaliosjećaj da su kao kod kuće, jahta će imati i heliodrom, kao i veliki tropski bar uz niz kućica kao na plaži.

Direktor firme koja je osmislila ovaj inovativni dizajn, Rob Mekferson, opisao je da je spoljašnji dio zamišljen tako da putnici n anjoj imaju osjećaj da se nalaze na vulkanskom ostrvu, ali da je istovremeno zadržan dizajn jahte.

Brod ima svoju plažu u zalivu, uz elemente inspirisane Karibima, Indijskim okeanom i Polinezijom. Vjeruje se da će biti veliki hit na tržištu.

Na jahti može da boravi deset osoba, a razvija brzinu od 10 čvorova.

Kada milionerima dosadi kupanje u bazenu, uvijek mogu sići i zaplivati u moru, jer im to ova jahta takođe omogućava.

"Ovu jahtu smo dizajnirali iz dva razloga. Prvi je što pruža dobru zabavu, a drugi što su na današnjem tržištu dizajni jahti prilično slični jedni drugima", kazao je Mekferson.

"Naša misija je rad na nevjerovatno zabavnim projektima i krčenje puta na tržištu u oblastima kojih se drugi dizajneri boje."

Unutar velikog vulkana na jahti se nalazi i bioskopska dvorana, biblioteka, soba za igru, teretana, spa centar i VIP apartmani.

Cijena jahte još nije poznata.

Bonus video: