Zašto se nikad ne bi smjeli potpuno odreći slatkiša?

151 pregleda 0 komentar(a)
slatkiši, Foto: Shutterstock
slatkiši, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.04.2018. 12:14h

Ako su poslastice vaša omiljena hrana, novo naučno istraživanje će vas itekako razveseliti. Naime, rezultati istraživanja pokazali su kako su deserti itekako zdravi za naše zdravlje i ne bismo ih se trebali potpuno odreći.

Zbog čega je to tako?

Između ostalog, poslastice nas čine srećnijima. To se događa zato što namirnice s većim sadržajem ugljenih hidrata pomažu mozgu i tijelu da proizvode hormone koji izazivaju osjećaj sreće.

Potom olakšavaju dijetu. Želja za slatkišima jedan je od najvećih problema tokom dijete. Potpuni prekid konzumacije slatkog zbog želje za mršavljenjem dugoročno vam neće pomoći. Naime, istraživanja su pokazala da ljudi koji se zdravo hrane ne izbacuju potpuno konzumaciju slatkog i kada se opuste, svoje tijelo počaste onim za čim žudi.

Poslastice takođe smanjuju negativne posljedice dijete. Naglo izbacivanje ugljenih hidrata i šećera iz ishrane uzrokuje manjak glukoze koja je potrebna za stvaranje energije, a zbog toga možete osjećati umor.

Preko poslastica možete unositi više voća u organizam. Voće nam je neophodno za zdrav život. U omiljeni sladoled dodajte borovnice ili maline ili ispecite biskvit s breskvama.

Samo je bitno da postavite granice u količinama i onda uživajte u omiljenom desertu, prenose Nezavisne.

Bonus video: