Šoljica crne kafe ujutro može vam pomoći da izgubite višak kilograma

"Šoljica kafe može pomoći u ubrazanju metabolizma, podstiče termogenezu pomažući na taj način u sagorijevanju masnoća"
0 komentar(a)
kafa, Foto: Shutterstock
kafa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.04.2018. 14:14h

Nutricionista Sara Flovers ima dobre vijesti za sve one koji ne mogu započeti dan bez šoljice kafe. Osim toga što vam daje energiju da se pokrenete, Flover tvrdi da kafa može pomoći u gubitku težine.

Flovers je istakla da ljubitelji kafe trebaju piti ovaj napitak kako bi podstaknuli koncentraciju i povećali nivo energije, ali i podstaknuli gubitak kilograma, jer kafa potiče metabolizam.

"Šoljica kafe može pomoći u ubrazanju metabolizma, podstiče termogenezu pomažući na taj način u sagorijevanju masnoća", kazala je Flovers.

Osim toga, kafa sadrži hlorogenu kiselinu koja usporava apsorpciju ugljenih hidrata i smanjuje masnoće. Međutim, sve navedeno ne znači da vam je potreban litar kafe dnevno, Flovers savjetuje da kafu pijete ujutro, jednu ili dvije šoljice.

Također, kafa smanjuje apetit. Iako nije zamjena za obrok, Flovers ističe da ona može stimulisati termogenezu, što znači smanjenje apetita i privremeno smanjenje potrebe za hranom. Važno je napomenuti da je gubitak kilograma povezan s crnom kafom. Možete dodati malo mlijeka, ali previše mliječne i pošećerene kafe mogu imati kontraefekt, prenosi klix.ba.

Bonus video: