Top 10 jeftinih egzotičnih destinacija

Upoznaćemo vas sa nekim od najprijatnijih, najsigurnijih, najljepših i najpovoljnijih destinacija na svijetu danas, od kojih mnoge nude vrlo ekskluzivne aktivnosti po pristupačnim cijenama.
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2011. 10:48h

Dominikanska republika

Neosporno najpovoljnija destinacija na Karibima. Tamo je sve što vam je potrebno uključeno u cijenu, što još više prija vašem budžetu. Ovo ostrvo je puno motela i hotela koje naplaćuju oko 45 dolara po osobi za tri obroka dnevno, a možete naučiti da igrate salsu, piti koktele u vodi i uživati u domaćem pivu. Ali ima još pogodnosti mimo niskih cijena. Pijesak je hladan na dodir, vrijeme je lijepo tokom cele godine – Dominikanska republika je pravi izbor za one koji vole zabavu na sunc, prenosi b92.net.

Kambodža

Posjeta kompleksima hramova Angkor Vat više nije tako jeftina kao ranije, ali sva ostala mjesta su vrlo povoljna. Posjetite ostale hramove koji odišu čudesnom atmosferom, na primjer Ta Prohm ili Bayon; predivne mirne plaže, bogate markete, francuske kolonijalne gradove – i to su samo neka od mjesta koje vam nudi avanturistička Kambodža.

Irska

Irska je zemlja koja je prilično osjetila ekonomsku krizu i njeni hoteli više nijesu toliko skupi. Naprotiv, kako bi privukli turiste cijene smještaja su prilčno snižene. Cene su sada oko 10% jeftinije nego što su bile prije 2 godine. Cijena hrane po restoranima je takođe povoljna pa možete uživati u mnogim lokalnim specijalitetima. Noćni život? Šta može biti jeftinije od crnog Ginisa u pabu dok slušate tradicionalnu muziku, koja se ne naplaćuje.

Indija

To je zemlja na čijim ulicama možete vidjeti krave, majmune i povremeno slonove. Ovdje su gužve normalna stvar, drevni hramovi ulivaju strahopoštovanje, a himalajski vrhovi se uzdižu iznad vas. Nije skupa, sobe se izdaju za manje od 20 dolara za noć, a obroci takođe koštaju samo par dolara. A što se tiče priče da posjeta Indiji može biti doživljaj života – takođe tačno. Indija je fascinantna, srceparajuća i vesela u isto vrijeme.

Egipat

Mnogi Evropljani se još uvijek plaše da ljetuju u Egiptu tako su cijene u ovoj zemlji koja nikada nije ni bila skupa, još više snižene kako bi privukle goste. Piramide, Sfinga, Dolina kraljeva: ništa od ovoga nije ozlijeđeno u nedavnim političkim neredima.

Panama

Panama je mnogo više od čuvenog kanala. Tu su prašume koje treba istražiti, plaže na kojima se možete izležavati i avanture poput ronjena i vožnje kajakom koje morate doživjeti. Ukratko, Panama ima sve što i njen mnogo poznatiji susjed Kosta Rika, ali po povoljnijim cijenama. A što se kanala tiče: on je još uvijek jedan od najvećih svjetskih inženjerskih čuda i svakako ga treba vidjeti. A valuta koja se koristi je dolar.

Rumunija

Rumunija je jedana od najjeftinijih zemalja u istočnoj Evropi, a umjesto rečenice “želim da pijem tvoju krv”, vjerovatno ćete čuti “želim da pijem tvoje pivo” i to po cijeni manjoj od eura za čašu. Osim čuvenog dvorca Vlad Cepeša, koji je bio model za lik Drakule, zemlja se može pohvaliti mnogobrojnim srednjovjekovnim selima gdje se mogu naći pristojni hoteli sa cijenama noćenja oko 25 do 30 eura. Tu su još i drevni manastiri, ekskluzivni resorti na obali, banje i naravno planina Karpati.

Kina

Turisti mogu otići u Kinu za 1,500 dolara za 10 deset dana, uključujući i prevoz. Ljeti su cijene, naravno, malo više. Oni koji se odluče za put o svojoj organizaciji, bez agencije, mogu proći još jeftinije. Za destinaciju koja uključuje posjetu tako fantastičnim znamenitostima poput Velikog kineskog zida, Zabranjenog grada i Glinenih ratnika , ove cijene su zaista povoljne.

Portugal

Vinogradi, zamkovi, odlična morska hrana, katedrale, glamurozne plaže, muzeji – da, Portugal ima sve što i Španija ali i 15% niže cijene. Iako avionski prevoz baš i nije jeftin sve ćete to nadoknaditi niskim troškovima kada stignete u ovu prelijepu zemlju.

Gvatemala

Izuzetne ruševine Maja, masivna i odmaralištima natovarena vulkanska jezera (Lake Atitlan) koje je Oldos Haksli nazvao “ljepšim od jezera Komo”; savršeno očuvani kolonijalni gradovi, izazovna pješačenja - postoji mnogo razloga da posjetite ovaj dragulj Centralne Amerike. Još jedna pogodnost je klima jer je tokom cijele godine izuzetno toplo. Slatke i udobne hotelske sobe za 20 do 35 dolara za noć, javni prevoz koji vas vozi od mjesta do mjesta kao i obilni obroci za manje od 5 dolara.

Bonus video: