Da li su zbog muzike mladi depresivni?

Umjesto korišćenja prevelike \'\'doze\'\' muzike, studija pokazuje da mladi koji više čitaju imaju 50 procenata manji rizik od upadanja u crnu rupu depresije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2011. 17:12h

Nedavno objavljena studija istraživača Medicinskog fakulteta Univerziteta u Pitsburgu pokazala je da mladi koji mnogo vremena provode slušajući muziku povećavaju rizik da postanu depresivni, a kada bi potpuno prestali da čitaju rizik bi bio i do 80 procenata veći.

"Sa ovog stanovišta ne možemo donijeti pravi zaključak. Da li oni slušaju previše muzike zato što su depresivni ili samo traže neki izgovor? Jesu li depresivni, jer slušaju previše glasno muziku? A možda su i oba razloga u pitanju'', rekao je jedan od stručnjaka Brajan Primak.

Umjesto korišćenja prevelike ''doze'' muzike, studija pokazuje da mladi koji više čitaju imaju 50 procenata manji rizik od upadanja u crnu rupu depresije. Ovo istraživanje je rađeno sa 126 mladih starosti od 7 do 17 godina u trajanju od dva mjeseca, a kod njih 46 je dijagnostikovano da pate od depresije.