Najljepše plaže Evrope

Tijesnu pobjedu Aja Napa je izvojevala nad grčkim Skjatosom, malim ostrvom sa 60 plaža!
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2011. 16:10h

Po izboru posjetilaca sajta "Trip Advisor" predstavljamo deset najljepših evropskih plaža...

Na prvom mjestu nalazi se kiparska Aja Napa. Ovo odmaralište ima baš velike savršene plaže i za svakoga po nešto, a da stvarno bude za svakoga - u okolini je i srednjovjekovni manastir, kao i "Vodeni svijet", najveći tematski vodeni park u Evropi.

Tijesnu pobjedu Aja Napa je izvojevala nad grčkim Skjatosom, malim ostrvom sa 60 plaža! Kukunarija je najpopularnija plaža koja ima sve što je potrebno za uživanciju: veoma prijatna za plivanje, sportove na vodi i plaži, tu su taverne, (ukoliko je sunce jako) hladovina... Ukoliko vam je potreban mir i tišina, onda se provozajte čamcem do plaže Lalarija, čiji prirodni kameni lukovi oduzimaju dah, prenosi gDestinacija.

Duž pješčane obale Kipra, nalazi se i atraktivna Protaras plaža. Kao idealna za porodična čvarenja na suncu nalazi se na trećem mjestu. Kažu da se u blizini plaže nalaze najbolji riblji restorani (možda i najbolji u svijetu!)

Da bi se potvrdilo grčko-kiparsko rivalstvo, na četvrtom mjestu je Mikonos. Ako vam na pomen ovog ostrva odmah ne padnu na pamet preplanula tijela, zlatne pješčane plaže, bijele kuće, tirkizno nebo - znači da živite pod kamenom. Najpopularnije grčko ostrvo nudi odličan noćni provod, privatnost na sjevernim a non-stop žurke na južnim plažama, džet-ski, surfovanje, jahanje konja, jedrenje... i možemo da nabrajamo do sjutra... a za sve sigurno nećete imati dovoljno energije!

Konačno, jedna turska plaža od bijelog pijeska našla se na listi. Kristalno čista, tirkizna voda i predivno uređena plaža, pored svega što poželite, čine ovo mjesto i najboljim u svijetu za paraglajding. Iako zvuči nevjerovatno, šesto mjesto zauzima jedna britanska plaža. Sent Iv kao da je od zlatnog pijeska, zaštićena je uvalom i idealna za surfovanje i skijanje na vodi.

Španska Alkudija na Majorki je na sedmoj poziciji. Još jedna od plaža koja nije idealna samo za mlade željne zabave već privlači i ljude sa djecom. Okolo su načičkani restorani, barovi, klubovi, a što se tiče aktivnosti na plaži - zadovoljava sve potrebe.

San Vito lo Kapo nalazi se na Siciliji a iako autentična i mirna, još nije otkrivena. Kažu da je najljepša tokom septembra kada se u ovom italijanskom gradiću održava festival. Još jedna plaža na Majorki našla se u prvih deset. Ukoliko želite da doživite 17. vijek ali i da uživate u savremenoj pješčanoj plaži morate da ljetujete u Kalviji. Crkve i kuće su sagrađene još prije četiri vijeka, ali ne brinite - plaža definitivno pripada 21. vijeku!

Na kraju, na desetom mjestu našlo se mjesto Vilasimijus kod Kaljarija, sa idealnom kombinacijom: opuštajućim plažama i divljim noćnim životom.

Bonus video: