Ako želite idiličan porodičan život, najbolje je da imate dvije kćerke

Rezultati istraživanja, koji će zasigurno iznenaditi mnoge roditelje, pokazuju kako su dvije sestre najmanje sklone svađi, a upravo će se dvije djevojčice u porodici zajedno igrati i družiti i rijetko uznemirivati i nervirati roditelje.
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2011. 19:09h

Naučnici tvrde da su novim istraživanjem otkrili tajnu mirnog i srećnog porodičnog života. Prema rezultatima istraživanja, ključ porodične sreće krije se u polu djece;

Naime, roditelji će najviše uživati u porodičnoj idili s dvije djevojčice. U cilju istraživanja, naučnici su ispitali više od dvije hiljade roditelja djece mlađe od 16 godina i otkrili su 'recept' za porodičnu idilu i harmoniju.

Rezultati istraživanja, koji će zasigurno iznenaditi mnoge roditelje, pokazuju kako su dvije sestre najmanje sklone svađi, a upravo će se dvije djevojčice u porodici zajedno igrati i družiti i rijetko uznemirivati i nervirati roditelje.

Osim toga, kako tvrde naučnici, dvije djevojčice rijetko kada će biti glasne, a često će se i povjeravati roditeljima.

No slučaj udvostručenja broja djevojčica pravi je recept za propast, tvrde naučnici. Roditelji četiriju djevojčica slušaju neprekidne svađe I najmanje su srećni, a porodična idila u ovakvom se slučaju čini kao nedostižan san.

Veći broj roditelja sa četiri djevojčice čak je, u cilju postizanja mira i sklada, morao da kupiti veću kuću. Porodice sa četvoro djece, bez obzira na pol djece, najčešće se sukobljavaju i prepiru ujutro, za vrijeme obroka ili naveče pred spavanje.

Nakon dvije djevojčice, druga najbolja opcija su djevojčica i dječak. Tako su naučnici otkrili da čak 86 posto roditelja djevojčice i dječaka tvrdi da se brat i sestra rijetko svađaju i da se dobro slažu, ipak često ne dijele iste interese.

Treća najbolja opcija dva su sina čiji roditelji tvrde da se najčešće igraju zajedno i često su jako dobri prijatelji. Međutim, kasnijih godina nerijetko gube povezanost i bliskost s roditeljima.

Faye Mingo, s portala Bounty.com koji je proveo istraživanje, kaže: 'Često mislimo kako je s djevojčicama lakše izaći na kraj jer su poput malih anđela, što i jest u slučaju kada imate samo dvije. Ipak, kako se njihov broj povećava, porodični život sa njima je sve teži, za razliku od većeg broja dječaka. Većina smatra da je najteže odgajati dva, tri ili više dječaka zbog njihove razigranosti i energičnosti, ovo istraživanje dokazuje suprotno.'

Lista poređana od 'najboljih' do 'najlošijih' kombinacija:

1. dvije djevojčice

2. jedan dječak i jedna djevojčica

3. dva dječaka

4. tri djevojčice

5. tri dječaka

6. četiri dječaka

7. dvije djevojčice i jedan dječak

8. dva dječaka i jedna djevojčica

9. tri dječaka i jedna djevojčica

10. tri djevojčice i jednog dječaka

11. dva dječaka i dvije djevojčice

12. četiri djevojčice

Bonus video: