Da li je u redu da dijete doji svoju lutku?

Lutka dolazi u paketu s majicom s ružičastim cvjetovima koji predstavljaju bradavice, a koju dijete oblači. Lutka se stavlja na improvizovane grudi i ispušta zvukove kao da sisa, a ako ne podrigne, počne da plače.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2011. 17:20h

Nove i sve nevjerojatnije igračke stalno preplavljuju tržište, ali lutka koju dijete treba da doji kap je koja je prelila čašu i razljutila roditelje širom svijeta. Proizvođači sporne lutke tvrde da njihova nova igračka dopušta djeci da iskuse “magiju majčinstva”, prenosi Daily Mail, ali roditelji smatraju da igračka ipak nije primjerena dječjem uzrastu.

Lutka dolazi u paketu s majicom s ružičastim cvjetovima koji predstavljaju bradavice, a koju dijete oblači. Lutka se stavlja na improvizovane grudi i ispušta zvukove kao da sisa, a ako ne podrigne, počne da plače. I dok neki smatraju kako nije potrebno da dijete koje još nema grudi uči o dojenju, drugi misle kako je dobro da se dojenje promoviše i na taj način. Možda će ih to odvratiti od seksa ili ih barem motivisati da praktikuju sigurniji odnos.

– Smisao je ove lutke da nauči djecu vještinama koje će im biti potrebne za podizanje vlastite djece u budućnosti. Mi doista ne razumijemo zašto je to stvorilo toliko kontroverzija – smatra Dennis Lewis, portparol Berjuan Toysa.

Sporna lutka izlazi na tržište u SAD-u.

Bonus video: