Otkaz zbog debljine

Kompanija će morati da plati svom bivšem radniku koji ju je tužio Komisiji, kompenzaciju od pet miliona vona (4.480 dolara).
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2011. 15:44h

Južnokorejska Nacionalna komisija za ljudska prava je ovih dana okrivila izvjesnu domaću kompaniju za proizvodnju elektronskih djelova za diskriminaciju zaposlenih, jer je vršila pritisak na svoje gojazne radnike da oslabe.

Dotična kompanija će morati da plati svom bivšem radniku koji ju je tužio Komisiji, kompenzaciju od pet miliona vona (4.480 dolara). Riječ je o neimenovanom istraživaču, starom 31 godinu, koji je poslije tromjesečnog rada napustio kompaniju jer nije mogao da podnese pritisak da oslabi. Čim je u aprilu prošle godine stupio na posao, uvršćen je u grupu od pet gojaznih službenika, koja je morala da pohađa fizičke aktivnosti i nadgledan od strane šefova odjeljenja. U kompaniji se brane da je ta „rekreacija" bila na dobrovoljnoj bazi, ali je Komisija objelodanila mejl potpredsjednika firme, u kojem su imenovani zaposleni koji nijesu uspjeli da oslabe. U tom mejlu se nalaže šefovima da nastave da nadgledaju napore gojaznih da oslabe, a od samih „buckastih" službenika se zahtjeva da unaprijed napišu ostavke za slučaj da ne ostvare zacrtani gubitak kilograma. Od gojaznih radnika je takođe traženo da idu na ljekarski pregled i dostave razloge, ukoliko bi propustili da tri puta dnevno džogiraju.

Bonus video: