PROMJENE

Glava porodice više nije muškarac, nego žena!

Najnovije britansko istraživanje pokazuje da su žene te koje redovno donose odluke o tome gdje će porodica jesti, gdje će živjeti, kada će imati djecu, gdje će se ići na godišnji odmor i na šta će trošiti novac
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2011. 15:54h

Tri četvrtine najvažnijih odluka vezanih uz dom i vođenje doma donose žene, pokazuje najnovije istraživanje. To otkriće za mnoge uopštee nije iznenađujuće

Najnovije britansko istraživanje pokazuje da su žene te koje redovno donose odluke o tome gdje će porodica jesti, gdje će živjeti, kada će imati djecu, gdje će se ići na godišnji odmor i na šta će trošiti novac. Muškarci donose odluke o kupovini automobila i u vezi programa koji će se gledati na televiziji.

Uz najvažnije životne odluke, žene svakodnevno donose i niz manjih, poput onih vezanih za ispunjavanje slobodnog vremena, vrijeme kad se odlazi na spavanje, pa čak i temperature koja će biti u prostorijama. U zanimljivom istraživanju, koje je organizovala britanska firma Ginsters, učestvovalo je 3000 parova koji su otkrili način na koji žive i kako funkcioniše njihova veza, piše tportal.hr.

'Čini se da muškarci nijesu više glave porodice, barem ne onako kako su to prije bili i svjesni su toga. Iznenadila nas je iskrenost i otvorenost muškaraca kada smo razgovarali sa njima o sve manjoj moći i vlasti koju imaju u porodici. Muškarci nijesu pokazali da im smeta takva uloga i uopšte nemaju problema kada traže dopuštenje od žene za određene stvari', pojasnio je Lari Fil, portparol Ginstersa.

Sudeći prema rezultatima istraživanja, ideja da je muškarac glava porodice postala je stvar prošlosti. 'Žena donosi većinu odluka i to je čini glavnom u porodici. Muškarci se savjetuju sa njima, a neki traže i dopuštenje, čak i onda kada je riječ o stvarima vezanima isključivo za njih lično', zaključili su stručnjaci koji su radili na istraživanju.

Preporučujemo za Vas