Zadovoljstvo radnika ne krije se u novcu

Oni koji na poslu provode četiri do pet sati osjećaju se srećnije jer imaju zdraviju proporciju između vremena koje provedu na poslu i slobodnog vremena. To im je značajnije i od novca kojeg ovim putem gube.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2011. 12:03h

Ljudi koji imaju skraćeno radno vrijeme srećniji su nego oni koji rade punih osam sati ili onih koji rade prekovremeno. Tako je barem u Britaniji gdje postoji mogućnost povoljnog radnog ugovora i ako radnik radi samo četiri sata na dan.

Oni koji na poslu provode četiri do pet sati osjećaju se srećnije jer imaju zdraviju proporciju između vremena koje provedu na poslu i slobodnog vremena. To im je značajnije i od novca kojeg ovim putem gube. Posao igra manju ulogu u njihovom životu i ne utiče toliko na sreću koliko faktori koje osoba može bolje kontrolisati.

Osmijeh ništa ne košta? Baš naprotiv!

Ipak, treba napomenuti da oni koji rade kao honorarci, bez niza pogodnosti koje osigurava bolji radni ugovor, spadaju među najnesrećnije radnike jer osjećaju najmanju sigurnost na poslu.

Žene i osobe starije od 55 godina spadaju među sretniju grupu radnika - u odnosu na muškarce i mlađe od 55 godina - pokazalo je britansko istraživanje People Managmenta.

Bonus video: