KORISNO

Srećna zaposlena mama

Dan ranije napravite spisak namirnica koje su vam potrebne za doručak, ručak, večeru. Možda vam ovo izgleda pretjerano, ali olakšava život, jer kad stignete s posla kući, imate više vremena za porodicu.
0 komentar(a)
zaposlna mama, Foto: Guliver/Getty images
zaposlna mama, Foto: Guliver/Getty images
Ažurirano: 27.02.2011. 11:53h

Balansirati između svih obaveza stvarno nije jednostavno. Ipak, dobra organizacija može vam pomoći da budete srećnija i zadovoljnija zaposlena mama.

Planiranje Dan ranije napravite spisak namirnica koje su vam potrebne za doručak, ručak, večeru. Možda vam ovo izgleda pretjerano, ali olakšava život, jer kad stignete s posla kući, imate više vremena za porodicu.

Takođe, možete da pripremite hranu unaprijed (za vikend, kada ne radite), i da je ostavite u zamrzivač. Tako da, ukoliko se zadržite na poslu ili ne možete da stignete da skuvate obrok, samo podgrijete ručak iz zamrzivača.Rotiranje poslova Osmislite plan rotacije obaveza: neka jednog dana vaš partner sprema večeru, a vi perite sudove, drugog dana obrnuto. Zatim, jednom vi uspavljujte dijete, drugi put muž. Ukoliko se budete pridržavali ovog rasporeda, uskoro ćete vidjeti pozitivne efekte.Ne opterećujte se banalnostima Ne opterećujte se previše lickanjem svakog ćoška u stanu, jer je u ovom periodu važnije da što više vremena provodite sa svojom djecom. Naučite da živite sa tim da vam u stanu nikad neće biti onoliko uredno kao prije dolaska djeteta. Vidjećete vremenom da to i nije toliko važno kao sreća vaše porodice.Vrijeme za opuštanje Ako želite da držite sve konce u rukama, morate da imate vremena i za sebe. Ostavite sebi bar jedan sat svake, ili svake druge večeri, nakon što stavite dijete u krevet, i uživajte u dugoj i toploj kupki, pričajte sa drugim mamama na forumu ili čitajte. Možete da izaberete i bilo koju drugu aktivnost u kojoj uživate.Oslobodite se osjećaja krivice Ne obraćajte pažnju na priče da su majke koje rade loše, i da je bolje da ostanete kod kuće sa djetetom dok ne odraste. Važno je samo da što više svog slobodnog vremena posvetite djetetu, a ne kućnim poslovima.