Najbizarnija hotelska zanimanja

Gost je uvijek u pravu – geslo je turističkih poslenika širom svijeta. A kako bi on bio srećan i zadovoljan, hoteli su spremni da mu obezbijede i najbizarnije usluge.
0 komentar(a)
usluga, Foto: Www.shutterstock.com
usluga, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 10.02.2011. 11:41h

Gost je uvijek u pravu – geslo je turističkih poslenika širom svijeta.

A kako bi on bio srećan i zadovoljan, hoteli su spremni da mu obezbijede i najbizarnije usluge.

Možda poželite da vam neko ugrije krevet u hotelu, pročita priču za laku noć ili uplaši i otjera golubove s terase? Samo recite - što god poželite, uvijek gostu na usluzi.

Recepcionari, portiri, spremačice, kuvari, konobari – klasična su zanimanja u svakom hotelu. No, neki od njih idu tako daleko da svojim gostima pružaju usluge i za njihove najčudnije želje.

Koja su najbizarnija hotelska zanimanja?

Grijač kreveta

Vjerovali ili ne u londonskom hotelu Holiday Inn Kensington Forum postoji radnik koji – grije krevet. Ne, on to ne radi pomoću toplog pokrivača, nego jednostavno legne u krevet i ugrije ga za vas.

Tjerač golubova

Zar ima nešto gore od toga da u vaš luksuzni apartman s predivnom pogledom dolete naporni golubovi i pokvare doživljaj?

Indijski luksuzni hotel Rambagh Palace plaća dva radnika koji cijelog dana tjeraju golubove. Naravno, ne smiju da ih povrijede.

Čitač priča za laku noć

Kao djeca obožavali smo da nam roditelji prije spavanja pričaju priče za laku noć. Zbog čega bi se toga odrekli i u hotelu?

Londonski hotel Andaz nudi uslugu pričanja priča, piše budi.in.

Postoji i dress code – naravno pidžama.

Vodič patki

Tradicija Peabody hotela u američkom Memphisu, Tennessee je svakodnevna šetnja patki. Od 11 do 17 sati ispred hotela se nalazi crveni tepih na kojem se uz svog vodiča šeću patke do fontane. Jedina "kvaka" tog zanimanja je redovno čišćenje te fontane.

Bonus video: