5 najboljih aerodroma na kojima je super da se zaglavi

Evo pregleda najboljih aerodroma na kojima uvijek ima šta da se radi, a još ćete i poželjeti da let odlože na duže!
142 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2011. 11:34h

Kad na tri različita jezika saznate da vam je let odložen odjednom shvatite da morate nekako da ubijete više od osamnaest sati (u najboljem slučaju) jer ste izgubljeni na aerodromskom terminalu, na raskrsnici između života i smrti...

U tom slučaju, evo pregleda najboljih aerodroma na kojima uvijek ima šta da se radi, a još ćete i poželjeti da let odlože na duže!

Međunarodni aerodrom Čangi, Singapur

Ovaj aerodrom je toliko čist, da je i žvakanje žvaka zabranjeno. Aktivnosti na Čangiju ima za sve. Možete naći tuš kabine, teretane, spa i naravno sobe za spavanje.

Čangi ima i tzv. filmske sobe, salone za masažu i dnevni boravak, dok se na velikim TV ekranima prikazuju najvažniji sportski događaji iz cijelog svijeta.

Skoro na svakom uglu postoje stolice u koje možete da se uvalite i odrijemate partiju...

Aerodrom Šiphol, Amsterdam

Ovo je jedino mjesto na svijetu na kome možete da se vjenčate dok čekate avion.

Ali, kapela nije jedini razlog što je ovaj aerodrom idealan za zgubidane. Osim što sa ovog mjesta možete da odete u bilo kom pravcu širom Evrope, možete da posjetite i aerodromsku biblioteku u kojoj su knjige na tridesetak jezika ali i multimedijalni vodiči kroz Holandiju.

Aerodrom Inčeon, Seul

Da li je potrebno reći više od ovoga: spa, privatne spavaće sobe, tai-masaže, besplatan Internet, hrana u izobilju, pa čak i piće?!

Jedino preostaje da naučite da kažete da ste srećni na korejskom. U blizini je veliki kazino i teren za golf - za one sa punijim džepovima...

Ciriški aerodrom, Švajcarska

Ovaj aerodrom ima široku lepezu mogućnosti za gubljenje vremena. Omogućeno je razgledanje grada helikopterom direktno sa aerodroma i razgledanja pista i hangara sa profesionalnim vodičem. Pored velikog Duty Free Shopa koji je krcat švajcarskom čokoladom, dobar je i pogled sa aerodromskog vidikovca.

Terminali su povezani aerodromskim vozićem, pa je zgodno i da se malo provozate...

Kuala Lumpur, Malezija

Nevjerovatno ogromno arhitektonsko ostvarenje projektovao je japanski arhitekta Kišo Kurokava ima u svom sastavu hotel sa pet zvjezdica a kad vas preplave utisci zaboravićete da ste zarobljeni u Maleziji.

I pored svega što na ovom aerodromu može da se doživi, čak su i odrasli opčinjeni prostorom, da ne kažemo parkom, koji je napravljen da se djeca ne bi dosađivala...

Galerija

Bonus video: