Tamnocrveni cvjetovi donose bogatstvo

Da li znate da cvijeće može da nam da energiju? U zavisnosti od toga kakvo raspoloženje želite da postignete, izaberite jedan od cvjetnih aranžmana
152 pregleda 0 komentar(a)
cvijeće, Foto: Www.shutterstock.com
cvijeće, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 04.02.2011. 10:20h

Inspiracija i motivacija

Kombinujte cvijeće crvene, narandžaste i boje fuksije. Crveno cvijeće, koje bi trebalo da dominira u aranžmanu, podstiče motivaciju, daje hrabrost i snagu. Narandžasta i boja fuksije jačaju entuzijazam. Najbolje je da buket stavite u metalnu srebrnu vazu i postavite je ispred ogledala, jer ogledalo pojačava pozitivnu energiju cvijeća. Buket držite u radnoj sobi.

Zahvalnost

Ovaj aranžman se pravi od niskog cvijeća u svim nijansama ružičaste boje, koja simbolizuje otvorenost srca prema drugima. Najbolje bi bilo da aranžman stavite u staklenu vazu i da ga postavite na komodu u dnevnoj sobi ili u kuhinji.

Ljubav i romantika

Čvrsto pripijen (sabijen) buket cvijeća crvene boje budi osjećanja strasti i romantike. Buket koji sadrži elemente opojne pink boje i boje breskve prizvaće ljubav i nježnost. Okrugla vaza, u koju ćete staviti buket, savršen je oblik za trajnu ljubav, a idealno mjesto za ovaj cvjetni aranžman je trpezarija.

Spokojstvo i mir

Kombinujte plave, ljubičaste i cvjetove boje lavande, jer ovakva kombinacija donosi smirenost, doprinosi jasnoći misli i oslobađa od stresa. Plava boja predstavlja nebo i okean, dok ljubičasta podstiče duhovnu energiju. Ovakav aranžman obično se postavlja u ulaznom dijelu kuće ili stana.

Wellnes aranžman

Utiče na uravnoteženost uma, tijela i duha. U osnovi ovog aranžmana je žuta boja cvijeća, koja se kombinuje sa elementima bijele (cvjetovi) i zelene boje (cvjetovi ili zelenilo). Žuta boja predstavlja sunce kao izvor životne energije i zdravlja, bijela doprinosi našoj smirenosti, a zelena uravnoteženosti. Ovakav aranžman stavite u ovalnu ili okruglu posudu izrađenu od gline, drveta ili bambusa. Wellnes aranžman najbolje je da držite u dnevnoj sobi: tako ćete oplemeniti prostor za opuštanje, meditaciju i porodičnu komunikaciju.

Za novi početak

U osnovi ovog aranžmana su narandžasti cvjetovi koji se kombinuju sa elementima bijele (cvjetovi) i zelene boje (dekorativni listovi). Ovim aranžmanom podstiču se radost, entuzijazam i uzbudljivost novog početka. Bijela boja simbolizuje čistoću i svježinu, a zelena nove mogućnosti i napredak. Ovakav aranžman najbolje je držati u keramičkoj posudi, na setu stočića za kafu. Keramička vaza daje zemaljsku energiju koja kazuje da "ne živite samo u oblacima, nego da sa obje noge budete čvrsto na zemlji".

Aranžman za prosperitet

Stimuliše akciju, donosi prosperitet i bogatstvo. U ovom aranžmanu kombinujte tamnocrvenu boju cvjetova sa zlatnim elementima, na primjer vazom. Tamnocrvena boja predstavlja bogatstvo, a zlatna boja dobro zdravlje i sreću. Stavljajući ovaj inspirativni aranžman na mjesto gdje dočekujete goste ili potencijalne kupce, dajete podršku vašem domu.

Idejni tvorac ove metode je Džejmi Baret, autorka nekoliko nagrađivanih i najprodavanijih knjiga iz oblasti feng šuija. Njena osnovna, inače naučno dokazana, ideja je da uvođenjem prirode, odnosno cvijeća određenih boja u dom, podstičemo pozitivne promjene u našim emocijama, zahvaljujući energiji cvijeća.

Bonus video: