Radni prostor utiče na vas

Otvorite vrata, definišite radni prostor, okrenite se prema ulazu, stavite na zid fotografije osoba koje vas inspirišu...
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2011. 14:05h

Bez obzira da li vjerujete u principe Feng Shui-a, sigurno ćete se složiti da okolina utiče na vas. Dobra je ideja da svoju radnu sobu preurediti prema tim principima. Kažu da doprinose boljim rezultatima u radu.

Otvorite vrata

Vrata predstavljaju prilike svih vrsta. Ako želite uspješno da radite, treba da obratite pažnju i na kancelarijska i na glavna ulazna vrata. I jedna i druga bi trebalo da se lako otvaraju, bez škripe. Ako je ručka klimava ili odvaljena, zamijenite je. Takođe, vaše prezime treba da bude vidljivo na ulaznim vratima, a ploču s imenom postavite i negdje na ulazu u radnu sobu.

Definišite radni prostor

Ako tačno definišete radni prostor to će vam omogućiti da se lakše usmjerite na zadatke i radite efikasnije. U idealnim uslovima radni sto ne bi trebalo da bude u spavaćoj sobi. Ako morate smjestiti radni sto u spavaću sobu neka ekran ne gleda prema krevetu jer će se u protivnom vaš privatni i javni život miješati na nezadovoljavajući način. Radni sto bi trebalo, ako se nalazi u kuhinji ili dnevnom boravku, ograditi nekom pregradom ili sl.

Okrenite se prema ulazu

Ključno je da vidite ulazna vrata dok radite za stolom jer vam to pomaže da uočite i prepoznajete prilike s lakoćom. Ako vaš radni prostor ne omogućava jasan pogled na vrata, postavite ogledalo tako da vidite ljude koji ulaze i izlaze. Ako objesite zvončiće ili zavjese koji zveckaju, to će vas takođe upozoriti na goste, kao i na prilike za zaradu novca.

Soba s pogledom

Stavite na zidove fotografije osoba koje vas inspirišu. Ako možete stavite neku sliku iznad nivoa očiju, na onoj strani zida ruke koja je vam je dominantna, to znači, ako ste dešnjak na desnu stranu.

Zasadite biljke

Biljke inspirišu rast i optimizam. Biljke držite u lijevom uglu radne sobe. Biljke vam takođe donose korist u obliku podrške i lakoće sarađivanja.

Bonus video: