Pivski kvasac čisti kožu i štiti jetru

97 pregleda 0 komentar(a)
kvasac, Foto: Shutterstock
kvasac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.03.2018. 15:14h

Pivski kvasac bi trebalo svi da uzimaju bar dva puta godišnje po osam nedjelja, jer je toliko potrebno da se ispolji njegovo povoljno djelovanje na zdravlje.

U slučaju posebnih tegoba uzima se dva puta dnevno do izlječenja, savjetuju pristalice narodne medicine, koji ga preporučuju kao lijek za mnoge bolesti.

Preporučuje se u svim životnim dobima, jer štiti jetru, oči, kožu, pomaže u nestanku akni, otklanja umor, održava ravnotežu crijevne flore, spriječava mučninu, ublažava teškoće s varenjem i podstiče gubljenje težine. Pomaže i kod oboljenja organa za varenje, upale želudačne sluzokože, čira na želucu, zatvora, oboljenja jetre i žučnih puteva, dijabetesa...

Organizam ga u potpunosti iskorišćava uzimanjem u suvom obliku, s vodom, uz glavne obroke. Dnevna doza podijeljena u tri jednaka dijela treba da bude od šest do 10 grama. U svježem stanju nije preporučljiv, jer se brzo kvari, gorkog je ukusa i izaziva nadimanje. Uz to, gljivice kvasca u organima za varenje uzimaju vitamine B grupe iz hrane koji su im potrebni za razmnožavanje. Na taj način organizam ostaje uskraćen za te vitamine i druge hranljive sastojke iz hrane. Od korisnih sastojaka, osim vitamina B grupe sadrži i proteine koji su slični proteinima životinjskog porijekla, šećer, gvožđe i oligoelemente, prenose Novosti.

Bonus video: